РОКЛЯТА НА КЕЙТ УИНСЛЕТ ОТ НОЩТА НА „ОСКАРИТЕ” ЗА 300 ДОЛАРА. NO KIDDING!?

Накратко: РОКЛЯТА НА КЕЙТ УИНСЛЕТ ОТ НОЩТА НА „ОСКАРИТЕ” ЗА 300 ДОЛАРА. NO KIDDING!?
Снимка: Роклята на британската актриса от култовия "Титаник" надмина по елегантност дрехите на американските й колежки.

Shopping със Соня Колтуклиева&приятели

Вашингтон, Олга Димитрова | 21.03.2009 01:58

Кризата си е криза, но щом научих,  че  тоалетът – точно копие на роклята на Кейт Уинслет от звездната нощ на „Оскарите”, се очаква да се появи на пазара всеки момент и цената му да е 300 долара, реших да се впусна в шопинг-маратон. Как да устоиш, когато пък клонингът на роклята на модната икона Сара Джесика Паркър става постижима за 350 долара.

Комплект бижута, в които огромните изумруди на мега-звездата Анджелина Джоли са заменeни от кристали, се очаква да е в магазините през април. Ще се продава за около 100 долара. Средностатистическите американки си падат по бижута с камъни и кристали.  Купуват често и носят украшения, без да обръщат толкова особено внимание дали са от “чисто злато” или “истинско сребро”,  както казваме ние, българките.

Икономическата криза много видимо промени пазара, както и нагласата на потребителите. Магазините предлагат ниски цени и изключително изгодни сделки.  Особено дивни остъпки се намират в магазините, които са пред ликвидация. Но хората, които видях по моловете и бутиците във Вашингтон и Ню Йорк са малко и повечето разглеждат,  а не пазаруват.

Магазините са в бясна надпревара кой ще предложи по-големи намаления и по-атрактивни промоции.

Сега е моментът да се намерят качествени неща на ниски цени. При марковата козметика типичните сделки са от типа: 50% остъпка при купуването на втори продукт от същия тип или от същата марка. Магазините за дизайнерски дрехи предлагат като добавка подаръци часовници и чанти.

Почуствях се много добре,  след като си купих френска  боя за коса  и реших да се възползвам от “Сделката на деня” в магазин от елитната верига “Улта”. Вместо френски шампоан и балсам  си избрах доста подобни продукти, произведени от “Улта”за 20 долара. Благодарният  бранд ми подари тоалетна чанта. Тя е пълна с набор от свежи гримове – направо всичко,  което ми трябва за новите пролетни тенденции. Редовните клиенти имат 10%- 20%  отстъпка всеки път, след като натрупат продукти за 200 долара.   

Любимата ми сделка е “плащаш за един,  получаваш два”. И в този случай  кризата е в полза на пазаруващите, тъй като в повечето магазини предлагат да си изберете втория продукт с единственото условие поне да е от същия бранд. Аз имах късмет да пазарувам в ден,  в който даваха 5% отстъпка и за следващо посещение. Така че си пазя бележката за следващия път.

Американките винаги са ме порязявали с щедрото използване на фон-дьо-тен. Става дума не само за количеството, но за  честата, буквално ежедневна употреба. Може да са без грим на очите, без руж и червило, но няма начин да са без фон-дьо-тен. Затова разнообразието е просто безкрайно. Бежовите шишенца и тубички са навсякъде и са безброй!

Изключително популярен напоследък е минералният грим, който обикновено е под формата на пудра.  

Стартовият коплект гримове на нашумялата “Беър минералс” съдържа два вида пудра за тен,  минерална пудра за покритие и прахообразен руж, като се включват и специалните 3 вида четки за полагането им. Комплектът за грим на очите от същата фирма съдържа три вида сенки и прахообразна очна линия с добавка – още  четчици.

Технологията на минералните гримове настина изисква използването на специалните четки. И двата комплекта струват по 60 долара. Имам няколко пристрастени приятелки, които редовно си купуват от малките бурканчета сенки за очи или тен на “Беър Минералс” за по 20 долара всяко. Ще ви призная със завист, че наистина изглеждат добре!     

Най-любопитни са намаленията в “Ан Тейлър”, където пазаруват елегантни дами от средната класа. “Ан Тейлър” произвежда и предлага дрехи, обувки, бижута и всякакви дамски аксесоари. Преди две седмици приятно ме изненада намаление  от 60%  на зимните палта и бизнес костюми. Само че в магазина, освен мен, влязоха още само две дами. Миналата седмица пък имаше нещо съвсем  ново.  

Купих си панталон за 25 долара и получих отстъпка 15 долара,  тъй като занесох стар мой панталон, който фирмата ще дари на приют.

Забелязах, че цветовете  от новата пролетна колекция са ярко зелено и тъмносиньо в комбинации с бяло и каки. Кафявите и оранжеви жилетки от зимата се продават с 20% намаление, но оранжев шал може да се носи и сега.

Ако търсите дрехи и обувки е най-добре да посетите някои от магазините ”Мейси” в ден,  в които се предлага 15% остъпка плюс всички останали намаления. Веригата големи магазини предлага маркова козметика,настина всичко за обличане и носене ( включително маркови дрехи) , както и всевъзможни стоки за дома. Поводът за чудесните намаления е фактът, че “Мейси” става на 150 години.  

Палта “Келвин Клайн” и “DKNY” да се продават  за 99 долара; същите струваха по 300 около Коледа,  а на етикета цената е 400!

Очите ми останаха в 7/8 палта на “Джонс от Ню Йорк”,  които след всички възможни намаления се предлагаха за по 70 долара .  

Чантите тук  са традиционно са по-скъпи от обувките. Американките са доста пристрастени към маркови чанти.  Често се изръсват с по 200-300 долара за чанта, но  почти никога не обръщат внимание на съчетаването на чантата с обувките.
Много странен за мен, но доста разпростаренен вариант е наемането на истинска дизайнерска чанта за определен период от време.

Срещу 150 долара наем може да разхождате един месец чанта на “Гес”,  която  струва 3000 долара.  

Вече е нормално и обичайно купувачът да предложи възможната цена и…обикновено тя се приема, тъй като в магазина наистина се опитват да “изчистят стените”!

Все по-популярна става Gift-card – това е дебитна карта, заредена със съответна сума, с която да си купиш сам подарък. Затова всеки магазин предлага своя карта за подаръци.  Честно казано,  така ми е  много по-приятно, защото ми дава възможност да  имам това,  което ми харесва и от което имам нужда. При тази битка за клиенти, очакваме всеки момент да ни посрещат пред магазините с безплатна Gift-card.       

Прочети още...

МЕГАН И ХАРИ НАПУСКАТ КАНАДА, ЗА ДА ИЗБЕГНАТ ДВОЙНИ ДАНЪЦИ КАК КРИСТИАНО РОНАЛДО СЕ ПОЯВЯВА НА БЕЛИЯ СВЯТ НА ОСТРОВ МАДЕЙРА И КОЛКО СТРУВА ИМЕТО МУ ДНЕС? АЗАДИН АЛАЯ: “АЗ САМО ШИЯ ДРЕХИТЕ, ЖЕНИТЕ ГИ ПРЕВРЪЩАТ В МОДА!” СИНЪТ НА ЦОЛО ВУТОВ ПОТРОШИ ШАМПАНСКО ЗА 40 000 ДОЛАРА ПОД ЗВУЦИТЕ НА "ШУШАНА" ВЪВ ФРЕНСКИТЕ АЛПИ СЪПРУГАТА НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ НАРУГА ТЕЗИ, КОИТО Я КРИТИКУВАТ, НАРЕЧЕ ГИ НЕВЕЖИ, ОБИДИ БСП, НАПРАВИ ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ И ОТНОВО НАКЪРНИ РЕСПЕКТА КЪМ ПРЕЗИДЕНТА БУРЯ ВЪВ ФЕЙСБУК: НАРИЧАТ ИЛИЯНА ЙОТОВА И ДЕСИСЛАВА РАДЕВА "КОМПАНЬОНКИ" ОТ КАУБОЙСКИ БАР В ДИВИЯ ЗАПАД, ЗАРАДИ ТОАЛЕТИТЕ ИМ НА ПРИЕМА ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК БЪЛГАРСКАТА ОПЕРНА ЗВЕЗДА СОНЯ ЙОНЧЕВА НОСИ ЛУКСОЗЕН ЧАСОВНИК С ПЕРЛИ ЗА 35 000 ДОЛАРА

Денят в снимки

Роден е Дъстин Хофман, един от най-изтъкнатите актьори на американското кино от края на XX век Още снимки »
Времето от Termo.bg
Time: 0.208 sec
Memory: 5.34 Mb
Peak memory: 5.65 Mb
Total SQL queries: 123
Total SQL time: 0.175 sec
Slowest SQL query time: 0.156 sec
Slowest SQL query:
SELECT 
									a.ID,
									a.publish as date,
									am.enabled,