ЦВЕТИ ПИРОНКОВА НА ПОЛУФИНАЛ НА УИМБЪЛДЪН’2010!
Снимка: gong.bg
"И сме по-красиви, и сме по-добри", написа въодушевен фен на тениса под анонса за победата на българката във Facebook.
След разгромяваща победа над втората в световната ранглиста Винъс Уилямс с 6:2, 6:3, първата ракета на българския тенис стигна на стъпало преди финала на най-авторитетния тенис турнир в света
Bulgaria News | 29.06.2010 20:02Под зоркия поглед на родителите си и на посланик Любомир Кючуков, които изгледаха заедно целия мач, Цветана Пиронкова се класира за полуфинал на Откритото първенство на Великобритания – „Уимбълдън”. В четвъртфинална среща тя победи миналогодишната финалистка Винъс Уилямс (САЩ) с 6:2, 6:3.
За нашата тенисистка срещата беше историческа, тъй като досега не беше преминавала втория кръг на „Ол Ингланд Клъб”, а днес на централния корт имаше реалната възможност да
намери място сред четирите най-добри на най-авторитетния турнир в света.
И го направи по безапелационен начин!
намери място сред четирите най-добри на най-авторитетния турнир в света.
И го направи по безапелационен начин!
Часове преди мача световната номер две в женския тенис - Винъс Уилямс коментира съперничката си с думите: "Пиронкова е една от тенисистките, които определено знаят как да побеждават. Тя е талантлива и има сили да победи дори и топиграч”, предаде Би Би Си.
Първата ракета на българския женски тенис – Цветана Пиронкова пък обеща, че ще се бори за спечелването на всяка една точка в днешния си четвърт финален мач от турнира.
Първата ракета на българския женски тенис – Цветана Пиронкова пък обеща, че ще се бори за спечелването на всяка една точка в днешния си четвърт финален мач от турнира.
„Ще се боря за всяка една точка и ще дам най-доброто от себе си. Не мисля да се предавам. Винъс е страхотна тенисистка, но аз съм много развълнувана и мотивирана. Очаквам с нетърпение срещата ни.
С всеки изминал мач придобивам все по-голяма увереност и допълнителен опит в играта на трева, което е важно за мен.
Спокойна съм и може би това е една от причините за доброто ми представяне", заяви тя, цитирана от „tennis24.bg”.
С всеки изминал мач придобивам все по-голяма увереност и допълнителен опит в играта на трева, което е важно за мен.
Спокойна съм и може би това е една от причините за доброто ми представяне", заяви тя, цитирана от „tennis24.bg”.
До сблъсъка се стигна, след като Пиронкова записа двусетова победа на осминафиналите срещу бившата финалистка в турнира Марион Бартоли (Франция), а по-голямата от сестрите Уилямс надделя с 6:4, 7:6 над Ярмила Грот (Австралия).
До този мач най-добрата българска тенисистка имаше спечелени 500 точки за ранглистата, които я изкачиха до 42-ро място, като най-доброто класиране в кариерата на Пиронкова до сега беше 40-о място. След мача мястото й ще бъде далеч напред, разбира се.
Пловдивчанката вече задмина постиженията на Мануела Малеева и сестра и Катерина, които имаха четвъртфинали на „Уимбълдън". Цвети е първата българка, която влиза сред най-добрите четири.
До този мач най-добрата българска тенисистка имаше спечелени 500 точки за ранглистата, които я изкачиха до 42-ро място, като най-доброто класиране в кариерата на Пиронкова до сега беше 40-о място. След мача мястото й ще бъде далеч напред, разбира се.
Пловдивчанката вече задмина постиженията на Мануела Малеева и сестра и Катерина, които имаха четвъртфинали на „Уимбълдън". Цвети е първата българка, която влиза сред най-добрите четири.
В момента победите в преки двубои между Пиронкова и Уилямс са вече 2:1 за нашата тенисистка.
На полуфинал Цвети ще се изправи срещу рускинята Вера Звонарева, която се наложи над Ким Клайстерс (Белгия) с 3:6, 6:4, 6:2.
На полуфинал Цвети ще се изправи срещу рускинята Вера Звонарева, която се наложи над Ким Клайстерс (Белгия) с 3:6, 6:4, 6:2.
Коментари и мнения
Напиши коментар