ДЖОРДЖ ЛУКАС ПРОДАДЕ ЛУКАСФИЛМ - КОМПАНИЯТА НАПРАВИЛА КУЛТОВИТЕ ПОРЕДИЦИ „МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ” И „ИНДИАНА ДЖОУНС”
В обръщение известяващо покупката от Дисни съобщиха, че планират пускането на седми епизод от междугалактическата сага
Димитър Туджаров, Bulgaria news | 31.10.2012 10:14Компанията на Джордж Лукас струваше на създателите на Мики Маус 4 милиарда долара. Според Дисни последният филм от „Междузвездни войни”, „Отмъщението на ситите” е оставил голямо зрителско търсене. Това е причината компанията да планира общо три нови епизода, както и още филми в бъдещето.
„Време е да предадем „Междузвездни войни” на новата генерация кинотворци.”, заяви Джордж Лукас. „Нашата оценка за Lucasfilm е грубо сравнима с тази, която поставихме на Marvel, когато обявихме придобиването им през 2009 г.”, казаха от Дисни.
Анимационният гигант купи Пиксар (световноизвестно студио за 3D анимация), през 2006г. за 7.4 милиарда долара и Марвел комикс (собственици на правата за комикси и филми като: Спайдърмен, Екс мен и др.), през 2009г. за респективните 4.2.
Лукасфилм е създадена през 1971г., а първият епизод на „Междузвездни войни” излиза на бял свят през 1977г. „През последните 35 години едно от най-големите удоволствия за мен бе да наблюдавам как „Междузвездни войни” се предава от една генерация на следващата.”, каза Джордж Лукас. „Винаги съм вярвал, че „Междузвездни войни” може да ме надживее и мисля, че е важно да подготвя прехода докато съм жив.”, допълни той.