ГЕРМАНСКИТЕ ТУРИСТИ В ГЪРЦИЯ – МАЛКО И СЪРДИТИ
Група баварци отказват да си пратят сметка в гръцки ресторант, правителството им вече било платило, аргументирали се те. Най-пътуващата нация в света и тази година избягва гръцките плажове
Весислава Танчева | 04.06.2011 00:27Ресторантьор от остров Самос разказа за Bulgaria News една истинска и много показателна история. В ресторанта му влезли група германци, настанили се и започнали да поръчват отбрани ястия от менюто. Собственикът се зарадвал: „От 10 германци на острова, 5-ма влязоха при мен”, казва той. Гостите поискали най-доброто – раци, редки риби, скъпо местно вино. Пресушили и бутилка Узо, завършили с приготвено лично от собственика кафе на пясък. Като им представили сметката обаче, всички вкупом вдигнали рамене и отказали да плащат. „Нашето правителство вече ви плати, с нашите данъци!”, аргументирали се почерпените гости с мек баварски акцент. Наложило се да извикат полиция, в крайна сметка борчът бил уреден, но случката е показателна, казва собственикът на ресторанта. „Издържам 4 „любовници”, – шегува се той – всеки ден ми звънят от една от 4-те банки, от които съм теглил заеми, за да започна бизнес преди повече от 5 години! Никога не е било толкова трудно да си плащам кредитите, колкото е сега.”
Прочети пълния текст