WTM: СВЕТОВНИЯТ ТУРИЗЪМ ЩЕ СЕ ВЪЗСТАНОВИ ОТ КРИЗАТА ЕДВА ПРЕЗ 2016 Г.
Страните от BRIC са най-бързо развиващите се пазари. Най-големият туристически агент е... Google! Повишени данъци, бавен растеж и нарастващи отговорности отлагат с няколко години връщането на нивото отпреди срива
Лондон, Весислава Танчева | 09.11.2010 13:45„Миналата година бях оптимист и все още съм!”, каза при откриването на най-голямото туристическо изложение за професионалисти в света председателят на борда на директорите му Фиона Джефри. „Оптимист съм, но си давам сметка, че възстановяването от кризата няма да е толкова бързо, колкото ни се иска. Сега вече знаем, че туристическата индустрия премина през най-голямата криза в цялата писана история на човечеството и оцеля, но ще минат още години, докато бизнесът се върне на нивата отпреди срива." Дни преди откриването на изложението отрганизаторите публикуваха традиционния си годишен доклад за тенденциите в развитието на туристическата индустрия в световен мащаб. Две отделни и независими проучвания - едното сред средния и висш мениджмънт на големите туристически компании, а другото сред британските потребители на туристияески услуги – очертават проблемите и перспективите за 2011 г. и следващото десетилетие.
Прочети пълния текст