МАРИЯ КАПОН КЪМ ОПОЗИЦИЯТА В СЪРБИЯ: И У НАС ПРОМЯНАТА ЗАПОЧНА ОТ УЛИЦАТА
На нас, в България, ни беше тежко, но издържахме. Вярвам, че и вие ще издържите! Промяната дойде, не защото политиците бяха в кабинетите, а защото хората бяха на улицата. Виждайки Ви тук, на този площад, аз съм сигурна, че ще победите, каза Мария Капон
Bulgaria News | 16.04.2011 23:29Председателят на Единна народна партия Мария Капон беше единственият чужд политик, подкрепил сръбската опозиция на огромния 120 – хиляден митинг в Белград на коалицията, водена от Сръбската прогресивна партия - партньор, на Единната народна партия (ЕНП). Мария Капон започна изказването си на български и после продължи на сръбски. Тя пожела на протестиращите незабавни предсрочни избори. Лидерът на ЕНП подчерта необходимостта от успешни мерки срещу кризата и корупцията и бързо започване на преговори за членство в Европейския съюз.Десетки хиляди хора излязоха на протест по улиците на сръбската столица Белград с искане за предсрочни избори, а един от лидерите на опозицията – лидерът на Сръбската прогресивна партия Томислав Николич обяви гладна стачка до насрочването на предсрочни парламентарни избори. „Ще кажа на президента Борис Тадич следното: ако нещо лошо се случи с мен, свикайте избори", заяви Николич.
Прочети пълния текст