НАБЕДЕНИЯТ СЪВЕТНИК ОРЛИН АЛЕКСИЕВ: АТАКАТА СРЕЩУ МЕН Е, ЗА ДА ОТКРАДНАТ ОБЩИНСКА БАНКА

Шефът на финансовата комисия в столичния съвет определи като убийство недоказаните твърдения за наркотици и ще съди за това Атанас Мерджанов от БСП
Bulgaria-news | 27.02.2014 13:54"Някои хора не могат да разберат, че с атаките срещу мен не могат да откраднат Общинска банка", заяви шефът на финансовата комисия към Столичния общински съвет и общински съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев, който бе набеден от МВР за трафик на наркотици.
Според него, ако "ме няма, затворят ме или ме убият, до месец банката ще
бъде открадната" Алексиев определи атаките срещу него като политическа игра, зад която стои икономически интерес. Той обаче отказа да посочи кой иска да придобие Общинска банка.
През 2011 г. Алексиев имаше водеща роля при връщането на банката на общината. Дълги години трезорът се контролираше от фирми, близки до бизнесмена Христо Ковачки, въпреки че общината държеше мажоритарния дял акции. Миноритарните собственици обжалват връщането на трезора и се чака решение на Върховния съд по сагата. И досега обаче Алексиев е един от представителите на кметството в банката.
Другият сценарий, който Алексиев описа, е, че при втори обиск на имотите и фирмите му можело да бъде подхвърлено нещо. "Нито някой ме е питал нещо, нито ми е повдигнато обвинение. Срещу името ми обаче стоят тонове кокаин, а не това, което съм направил за общината. Не може 5 дни срещу мен да се изливат всякакви помии и недоказани твърдения. Не може да се съсипва по този начин един живот. Това е убийство", заяви Алексиев.
Той предложи на медиите да отворят която искат кола в автокъщата му и да видят дали ще намерят нещо.
Алексиев обяви, че ще заведе дело за клевета срещу шефа на вътрешната комисия в парламента Атанас Мерджанов от БСП. Във вторник Мерджанов каза, че "очевидно Алексиев е бил свързан по неоспорим начин с един от Кокаиновите крале и попита имало ли е чадър върху него по времето на Цветан Цветанов като МВР шеф".
Алексиев се закани да даде под съд и всички медии, които са го нарекли наркобос. Парите, които би спечелил от делата, щял да дари за детски градини. "Това са клевети. Не съм наркокрал, нито някога съм се занимавал с такива работи и няма да си мълча", каза Алексиев.
Той обясни, че е участвал в рали "Дакар", за да се състезава. Колата му се развалила на петия ден и дори не бил влизал в Боливия. Шофирал 3 денонощия, без да спи, и бил свалил 18 кг на ралито. "Как, докато караме, ще натоварим 1,5 тона кокаин", попита Алексиев.
Мениджърът на отбора му Тодор Христов още веднъж обясни, че прибирането на камиона и оборудването от Франция до България е било безпроблемно. "Няма разследване срещу нас. Очернят труда ни. Баща ми вдигна кръвно", обясни Христов.
В същото време от МВР лаконично коментираха, че разследването по случая продължава.
При международна операция миналата седмица бе заловена пратка с 1,4 т чист кокаин, произведен в Боливия, на стойност 273 млн. евро. Дрогата бе скрита в резервни гуми на камиони, превозващи автомобили и техническо оборудване на участници в ралито. Заради тях в края на миналата седмица полицаи обискираха автокъщата и дома на единствения наш пилот в ралито - общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев . Иззети бяха флашки и компютри, в които все още се търсят следи от незаконна дейност.