БОРИСОВ ПИТА КАК ЛИДЕРЪТ НА ДПС ЗНАЕ ЗА ЛИЧНИТЕ МУ РАЗГОВОРИ, АКО НЕ СА ГО ПОДСЛУШВАЛИ
Според експремиера задава се нов грандиозен скандал, ако правозащитните органи са проявили двоен аршин, то правителството и много хора трябва да подадат оставки
Bulgaria-news | 30.01.2014 12:49"Аз от всичките им изказвания ден-два след това разбирам, че всъщност те знаят неща, които не би трябвало да знаят. Местан, Станишев и компания не би трябвало да ги знаят, защото съм ги говорил само с Цветанов - като например съм му разказвал разговори, които съм водил в ЕНП - с премиери, председатели, евродепутати.
Нещо по-лошо - аз много тежко му се карах по телефона и изведнъж Местан вчера казва, че го пускам по бобслея? Откъде знае? Откъде той знае, че го пускам по бобслея", кoментира пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.
„Кой търча с флашките и записите, така както търча да информира Местан, че Бисеров е тежко обвинен и за една нощ той от зам.-председател на парламента и на ДПС - стана гражданина Бисеров? Кой знае моите разговори с Цветанов и защо", попита Борисов.
„Прекратено е на 22 януари, защото на 19 януари в предаването „Всяка неделя" многократно, за пореден път обясних как излизат флашките в жълтите вестници и публикациите. Казах какво ще следва, а то е - тези хора изобщо не са си мислели, че Цветанов ще се обажда на някой да му дава указания по дадена тема.
Те са търсили нашите разговори, разговорите в партията, изпреварващата информация за стратегията и тактиката, която опозицията провежда", заяви Бойко Борисов.
„В Англия се оттегли един от най-големите медийни магнати и закриха вестник на 160 години, а в САЩ в аферата „Уотъргейт" падна президент", допълни той.
"Аз твърдя, и ще ръкопляскам, ако Цветанов е подслушван законно, но ако се окаже, че „фамилията", ДПС след тези тежки нарушения, които направиха, не са подслушвани - ще го считам за политическа поръчка.
Ако нашите разговори придобият публичност, ще считам, че тези, които са поръчали подслушването, са пряко ангажирани не със своето разследване, не със своите по Конституция роля и задачи, а че са се включили вече в политическата борба, което е дело на политиците", заяви Борисов.
„Това е най-тежкото престъпление в една демократична държава - да се подслушва опозицията. Ако те са си търсили повод, за да разберат какво мислим. Ако правозащитните органи са проявили двоен аршин, това означава, че скандалът е грандиозен. Не само правителството, много хора трябва да си подадат оставката, ако се окаже, че това не е вярно", подчерта Бойко Борисов.
„Аз имам съмнения, че са ползвали някое подобно мероприятие и за мен самия. Особено когато най-много му се накарах на Цветанов, на другия ден чух, че съм го пуснал по бобслея. Те нощеска са ходили да докладват, през нощта", каза още Борисов.
„На много депутати съм се карал, на много хора, други съм изгонил. Утре сменям областни ръководители. Откъде-накъде някой ще слуша какви указания давам аз на партията", попита той.
"Питам и приемам, че Цветанов правилно е подслушван. Ако се окаже, че не е подслушван Местан през това време, какъв им е критерият? Когато фамилията Станишеви връща пари в Брюксел, видно е далавера. Ако се окаже, че те не са подслушвани, какъв им е бил критерият към зам.-председателя на ГЕРБ?
Приемаме, че съгласно закона, определени служби, прокуратура, следствие са решили да направят подобно подслушване или проследяване. Първо ни интересува какъв е критерият това да се направи. Интересуват ме мотивите, защото документите по това дело са си в МВР - нито могат да се изнесат, нито да се променят. Защо се избра да се подслушва зам.-председателят на опозиционната партия?
Защо през това време Местан, Цонев непрекъснато говорят, че ще излизат записи", попита Борисов.
Той поясни, че адвокатът на Цветан Цветанов - Менко Менков е дошъл да го запознае с детайли, защото след като има обвинение, подсъдимият има право да се запознае с всички документи.