КАКВО РАБОТИ ЖЕНАТА НА ДЯНКОВ?
Жена ми доплаща сметките, призна финансовият министър, той взимал доста по-малко от съпругата си. Каролайн Фройнд явно има висока заплата и либерални разбирания за живота – плаща и не пита за какво
Bulgaria News | 26.10.2010 14:33Съпругата на вицепремиера Симеон Дянков продължавала да получава американската си заплата, независимо, че от година вече живее в България. „Частично съм издържан от съпругата ми. Живеем в къща в Бояна, която е осигурена от държавата, но ние си плащаме наема, тока, водата. Само в едната част от къщата сме се настанили”, каза Дянков по бТВ тази сутрин. През юли Bulgaria News изпрати на премиера няколко въпроса, сред които и сравнително безобидното питана колко точно наем плаща семейството на финансовия министър, за да живее в една от къщите на резиденция Бояна. Отговор все още няма, но пък самият Дянков каза, че ползва 240 кв. м.. Oще не смe опрели до старите спестявания, покривамe си разходите от заплати, каза той. Но когато обикаля света, придружен единствено от съветничката си и от скоро шеф на кабинета му Ирина Велкова плаща не жена му, а данъкоплатците.
Прочети пълния текст