ПРОКУРАТУРАТА ОБВИНИ ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА В ПРАНЕ НА ПАРИ

Корнелия Нинова твърдо стои зад своя депутат
Bulgaria-news | 22.01.2019 20:01"Тези клевети отдавна се лансират от депутатите от ГЕРБ и аз няколко пъти призовах съответните органи да направят проверка. Призовах както от трибуната на Народното събрание, така и през медиите. Запозната съм с методите на репресии на ГЕРБ", коментира Йончева през ноември 2018 г., след като бе поискан депутатският ѝ имунитет.
Твърденията за "вероятно пране на пари са само два дни, след като аз и мои колеги настояхме за независима техническа експертиза на качеството на строителството на българските магистрали - вземане на вертикални ядки и анализ в лицензирани европейски лаборатории", обясни още Йончева.
В позицията бе посочено още, че през последната една година Йончева е внесла в ДАНС и прокуратурата документи, свързани с вероятни корупционни практики при строителството на преградното съоръжение на българо-турската граница.
Стоя твърдо зад Елена Йончева и я подкрепям в желанието й да търси истината, коментира днес Корнелия Нинова и пропомня, че след като на 20.07.2017 г. прокурорът Иван Гешев е представил документа "Общ поглед върху модела КТБ" и е обявил, че е установено финансиране на политици лично по нареждане на Цветан Василев, тя е призовала тези имена да станат публични веднага. Изпратено за това е и писмо до специализираната прокуратура.
"Днес е 22.01.2019г. година и половина след моето искане, политиците не са оповестени, но е повдигнато обвинение на журналиста Елена Йончева за пране на пари. За мен няма съмнение, че това се прави заради нейните смели журналистически разследвания на кражбите на властта и приближените им фирми", заявява Корнелия Нинова и посочва, че стои твърдо зад Елена и я подкрепя в желанието й да разкрива истината и да търси справедливост.
Сотир Цацаров поиска през ноември имунитета на шестима депутати, сред които бяха Елена Йончева и Веселин Марешки. Веднага след оповестяването на информацията депутатът от БСП Георги Михайлов заяви в кулоарите на парламента, че се отказва от имунитета си. Последва го и Елена Йончева, която пък определи действията на прокуратурата като политическо преследване.