ПРАВИТЕЛСТВОТО ЧУ: КАРАНИКОЛОВ ПРИШПОРВА ДОКЛАДА ЗА ЛИЦЕНЗА НА "ЕМКО"
Направихме положителна крачка към диалог, коментира Славчо Димиев, директор на "Емко" - Трявна
Bulgaria-news | 02.10.2017 20:28След срещата днес икономическия министър каза, че ще говори, „ако може още утре докладът да е представен“. „Веднага щом имам доклад, имам уговорка какво ще направим и междуведомственият съвет ще бъде свикан извънредно при всички положения. Разчитайте на това, но преди това имам и един друг ангажимент“, каза Караниколов пред репортерите.
"Ако диалогът продължи, аз продължавам да храня надежди, че всякакъв вид проблем между нас и българското правителство, ще бъде решен", коментира след срещата и Славчо Димиев, директор на "Емко" - Трявна. "Започнахме диалог. Затова аз благодаря на министъра", заяви Димиев. По думите му имало неща, за които министърът научавал сега от тях по време на срещата.
"Искрено се надявам в честността на министъра, че обективността ще надделее. Ние естествено поемаме ангажименти да спазваме съществуващата законова уредба в страната и да работим в диалог, с който да бъдат избягвани проблемите", каза още той. Така хората на "Емко" ще спрат да протестират в момента, в който държавата започне обективно да се отнася към тях. "Поети са определени ангажименти по начина, по който заедно действаме. А той е, да бъде обективен начина на отношение към нас“, каза Славчо Димиев - директор обособено производство в завод на „Емко“ в Трявна.
"Надявам се на думата на един български министър", каза още Димиев.
При все това работниците се заканват, ако поетите ангаживменти не бъдат спазени до края на седмицата още веднъж да пришпорят държавата с протест в столицата.