СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: МАРГАРИТА МИХНЕВА СЕ ВТРЕСЕ, ЧЕ ЩЕ Я ОСЪДЯ ЗА КЛЕВЕТА И НАСЪСКА АДВОКАТА СИ ДА ЛАЕ СРЕЩУ МЕН

Накратко: СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: МАРГАРИТА МИХНЕВА СЕ ВТРЕСЕ, ЧЕ ЩЕ Я ОСЪДЯ ЗА КЛЕВЕТА И НАСЪСКА АДВОКАТА СИ ДА ЛАЕ СРЕЩУ МЕН
Снимка: Колаж: Bulgaria-news

Антон Сираков е загубил делото на Алексей Петров срещу Люба Кулезич

Bulgaria-news | 11.07.2017 16:06
Вестник “Галерия” на 5 юли се заканва в следващия си брой да направи “документални разкрития как една друга медийна блондинка е получавала пари от дясната ръка на Цветан Василев”. 

Не е трудно да се досетя, че една агресивна компания отново се е активизирала срещу мен. 

Тъй като водя дело срещу Маргарита Михнева, на барикадата излиза нейният адвокат Антон Сираков. Достопочтеният господин е дал интервю на една страница срещу популярната и авторитетна журналистка Люба Кулизич, изпълнено със словоблудства, недостойни за един сериозен юрист и лидер на партия. Вероятно същото ще последва и срещу мен. 

Много важно! Кой ли чете малотиражката  “Галерия” и кой ли взима насериозно Маргарита Михнева?!

Вероятно адвокат Сираков, като юрист с дългогодишна практика, осъзнава, че ще загуби делото, в което защитава Маргарита Димитрова (Михнева), затова се опитва да компенсира своето безсилие в съдебната зала с публични фойерверки и притопляне на стари манджи. 

Да припомня накратко: от октомври 2014 г. Маргарита Михнева започна да марширува по медиите и да разказва: че съм взела 500 000 (петстотин хиляди) лева от КТБ, за да лъжа хората да си влагат парите в банката. Разбира се, това беше само началото от хитро замислен сценарий, за да бъда дълго време проверявана, мачкана, заплашвана и публично обругавана. 

33 месеца по-късно, какво стана ясно:

·  В списъците на кредитополучателите на КТБ моето име го няма.

·  В списъците на депозантите на КТБ  - моето име го няма.

·  В списъците на хората, посещавали кабинета на Цветан Василев в офис-сградата на бул.”Цар Борис Трети" - моето име го няма.

·  В нито една медия няма нито една публикация или изявление от мен в полза на КТБ. 

·  Има критични коментари за банката и банкера Цветан Василев в мои интервюта за Нова телевизия, телевизия Bulgaria on air, в Bulgaria News, в много сайтове и във Фейсбук.

·  Няма договор за ПиАр услуги между мен и КТБ.

·  Няма счетоводни документи на КТБ за предоставени ми средства от банката.

·  Няма свидетелства на касиери или други служители на КТБ за предоставени ми средства от банката.

·  Имам Удостоверение от НАП от 15 май 2017 г., че нямам никакви задължения към държавата, т.е.не дължа данъци.

В интервю с Люба Кулезич по Нова телевизия на 16 ноември 2014 г. обясних, че съм се виждала само два пъти с Цветан Василев в кабинета му на площад “Гарибалди”: на първата среща му предложих концепция за създаването на "Агро ТВ", той поиска разширен бизнес-план, оферти от фирми, предлагащи техника, строящи ТВ студия, отдаващи помещения под наем, месечен и годишен бюджет на разходите, очаквани приходи… 

На втората среща предоставих подробни писмени отговори на въпросите му, а той ме запозна с проучването на неговия екип. Цветан Василев поясни, че много харесва проекта, неговата информация показва, че ще има подем в българското селско стопанство, предстои насочване на финансови ресурс към България от еврофондове, така че при добро управление, телевизията би могла да върне стартовия заем и скоро да започне да се самоиздържа. Цветан Василев ми обясни, че би искал да участва в този проект в лично качество,  като бизнесмен.

Тъй като Цветан Василев поиска да притежава мажоритарен дял в проекта “Агро ТВ” , а аз му отговорих, че той не е медиен човек и не бих се съгласила на това, просто прекратихме разговорите през 2011 година. 

Тръгнах да търся финансиране от чужбина, но внезапно претърпях тежка операция, трябваше да се откажа и да продам концепцията. Проектът беше осъществен и до ден-днешен "Агро ТВ" е единствената специализирана телевизия в българския ефир по темите: земеделие, животновъдство, фермерство, европейско финансиране за българското селско стопанство...

Цветан Василев предложи да ми предостави предварително финансиране за цялостната подготовка на проекта “Агро ТВ”. По този повод ме запозна с дясната си ръка в частния му бизнес Бисер Лазов. 

По онова време, през 2010 - 2011 година, Цветан Василев беше най-награждаваният банкер в страната, един от най-големите данъкоплатци в държавата, най-големият инвеститор в български медии, изключително предпочитан събеседник от политици, премиери и магистрати, духовен “баща” на депутата от ДПС Делян Пеевски (по собствените му думи), успешен бизнесмен, щедър рекламодател, възхваляван благотворител...

После всичко се обърна с главата надолу, по причини, които още се изследват и разследват - приятелите станаха врагове, а Бисер Лазов се превърна в един вид ”защитен свидетел” на прокуратурата срещу дългогодишния си благодетел.

·  На 12 ноември 2014 г. по време на интервю по БНТ с Димитър Цонев (лека му пръст) Маргарита Михнева показва 3 листчета, според които съм взела по 30 000 лева ; те бяха широко тиражирани от медиите, контролирани от Делян Пеевски. Текстът на тези листчета не е писан от мен, няма фирмено лого, нито печат, не съществуват счетоводни документи или свидетелски показания, които да доказват предаването на тези суми. 

·  Доколкото разбирам, адвокатът на Маргарита Димитрова (Михнева) е получил свидетелство, че подписите върху тези листчета са положени от мен. 

·  След като няма никакви други доказателства за предоставянето на тези суми, нито разпореждания от Цветан Василев за даването им, възникват няколко въпроса: 

1. Възможно ли е Бисер Лазов да е дописвал суми - например от 3 000 на 30 000?

2. Откъде Бисер Лазов притежава тези суми, след като те не фигурират в никакви счетоводни документи на нито една от фирмите на Цветан Василев? Ако това са лични средства на Бисер Лазов, как са били придобити и платени ли са данъци върху тях от същия този Бисер Лазов?

·  Как тези листчета са попаднали у Маргарита Михнева - преди или след като Бисер Лазов ги е предоставил на Следствието? Ако е след това - значи има грубо нарушение на закона за следствената тайна и Бисер Лазов трябва да понесе съответното наказание, предвидено от закона. Ако е преди това - кой е искал да ме злепостави и защо? Кому прави услуга Маргарита Михнева с поредицата от интервюта, изпълнени с клевети срещу мен? Кой иска да ми затвори устата, защото се притеснява от мен?

·  Вече получих отговор на моето запитване от Специализираната прокуратура, където се водеше разследването по  делото КТБ, че не е предоставяла на Маргарита Димитрова (Михнева) показваните от нея листчета.

Второто “страшно" доказателство , с което се кани да ме линчува в "Галерия" и да ме "срази" в съда адвокат Сираков, е копие от сайта Фрогнюз, в което с едно изречение се споменава за моя дълъг разказ по време на промоцията на книгата на Огнян Стефанов “Господари на моргата”, в който обясних, че съм била посредник между Бойко Борисов и Цветан Василев в опитите да бъде спасена банката и да няма тежки последици за хората и за държавата от фалирането на КТБ. Това, видите ли, било доказателство за моето публично признание за близостта ми с Цветан Василев. Да, ама не! Както обясних на уважаемата аудитория, аз бях посредник от страна на Бойко Борисов. От страна на Цветан Василев беше Димитър Абаджиев, изпратен по-късно от премиера Борисов на дипломатическа работа в Шанхай и в Любляна. 

Ето какво смятам да сторя:

·  Ще изпратя писмо до Националната агенция по приходите (НАП) с предложение да се направи пълна  данъчна проверка на Маргарита Димитрова (Михнева) и на главния редактор на “Галерия” Кристина Патрашкова, тъй като това ще ни постави при равни условия. Още преди година започнаха серия от ревизии на издатели и медии, но стигна ли НАП до “Галерия” и ако не - защо?

·  Ще изпратя запитване до Сметната палата дали всичко със сметките и отчетите на партия “Нова сила”, създадена и оглавявана от адвокат Антон Сираков е наред, според изискванията на закона?

·  Ще попитам собствениците от Израел и България на застрахователното дружество "Лев Инс" дали финансират вестник “Галерия”?

·  Ще попитам посолството на държавата Израел дали има информация израелски бизнесмени да финансират вестник “Галерия”, обвинила българския министър-председател Бойко Борисов в изпращането на сексуални есемеси на непълнолетната тогава Сесил Каратанчева?

·  Ще попитам Алексей Петров, той ли е поръчителят на атаките срещу мен, при положение, че в триото-заговорници са се събрали все негови хора: Кристина Патрашкова - негова приятелка и защитничка, Маргарита Михнева, която се изживява като негов ментор и Антон Сираков, чиято партия “Нова сила” застана зад кандидатурата на прочутата бивша барета за президент през 2011 година. 

·  Доколкото разбрах от Люба Кулезич, тъкмо адвокат Антон Сираков е загубил делото на Алексей Петров срещу нея.

·  Вероятно адвокат Антон Сираков се страхува, че ще загуби и делото, заведено от мен срещу Маргарита Димитрова ( Михнева) затова, вместо спокойно да изчака решението на почитаемия Съд, той е тръгнал да се ветрее по таблоидите.

·  След като моята адвокатка Екатерина Димитрова прочете внимателно интервюта на адвокат Антон Сираков в “Галерия” утре, ще преценим дали да подадем оплакване срещу него в Софийска адвокатска колегия и/или ще го съдим. 

·        И, разбира се, ще съдя всяка медия, която тиражира клевети и обиди за мен. 

Прочети още...

ИВАН ГЕШЕВ: КОЙТО ВЪРВИ ПО КРИВИ ПЪТИЩА, ЩЕ ПАДНЕ РЯЗКО ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ИВАН ГЕШЕВ: РАЗСЛЕДВА СЕ УНИКАЛЕН СЛУЧАЙ НЕ САМО ЗА БЪЛГАРИЯ, НО И В СВЕТОВЕН МАЩАБ 5GMEDIA: ПРОКУРАТУРАТА И ДАНС ЗАПОЧВАТ ПРОВЕРКА ПО ТВЪРДЕНИЯТА НА БСП, ЧЕ КИРИЛ ПЕТКОВ ИМ Е ПРЕДЛАГАЛ БАРТЕР С КОДА НА МАШИНИТЕ СРЕЩУ ОТКАЗ ОТ ХАРТИЕНИТЕ БЮЛЕТИНИ НИКОЛАЙ БАРЕКОВ СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ВЪЗМОЖНАТА ЗЛОУПОТРЕБА С КОДА НА ИЗБОРНИТЕ МАШИНИ ОТ КИРИЛ ПЕТКОВ  ВАС ВЪЗСТАНОВИ ДЕЙНОСТА НА ФИРМА "ЕВРОЛАБ 2011" КАТО ОПЕРАТОР НА ГКПП "КАПИТАН АНДРЕЕВО" РАДОСТИН ВАСИЛЕВ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАЛ КАНТОРАТА НА ЛЕНА БОРИСЛАВА С ПАРИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА СПОРТА АСЕН ВАСИЛЕВ: НЯМА ЗАПОРИРАНИ СМЕТКИ НА РУСКОТО ПОСОЛСТВО У НАС 

Денят в снимки

Роден е Дъстин Хофман, един от най-изтъкнатите актьори на американското кино от края на XX век Още снимки »
Времето от Termo.bg
Time: 0.310 sec
Memory: 5.34 Mb
Peak memory: 5.65 Mb
Total SQL queries: 123
Total SQL time: 0.283 sec
Slowest SQL query time: 0.180 sec
Slowest SQL query:
SELECT 
									a.ID,
									a.publish as date,
									am.enabled,