САНДВИЧ ОТ ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙКА...УФФФ, МИРИШЕ НА ЛОШО!

Депутат-лейбърист се възмути,че не е обслужен от сервитьори-англичани.Това предизвика порой от недоволство, но показа прикритата ксенофобия на Острова към бившите московски сателити
Лондон,Соня Колтуклиева | 03.05.2012 00:45Бари Шийрмън, депутат от опозиционната Лейбъристка партия, си навлече гнева на "свои" и "чужди", заради постинг в Tweeter, в който се оплака, че е получил лошо кафе и вмирисан сандвич от ръцете на източноевропейка в заведение на станция "Виктория". Сякаш, че девойката има вина за лошото качество на храната. "Префиненият" политик откъде-накъде очаква да получи в лудницата на най-оживената гара в Лондон сандвич, "достоен" за чайна церемония в "Риц"?!
Та Бари написал:"Не могат ли Camden Food Co да наемат английски персонал?". Обвинен моментално в ксенофобия той отговаря:"Не съм ксенофоб. Аз съм член на парламента и представлявам добрите хора на Хъдърсфилд, не на Гданск". Светкавичен отговор гласи:"Разкарай се, Шийрмън, не си направил нищо добро за Хъдърсфилд". Депутатът продължава да обяснява, че сервитьорката не говорела добър английски, объркала поръчката му и сгрешила рестото. "Аз смятам, продължава той, - че има много безработни в моя избирателен район, които следва да получат работа вместо някой, който е дошъл вчера от Източна Европа...Виждам как много чужденци мислят, че нашата страна е павирана със злато - всички те искат да дойдат тук."
Репортери провериха и установиха, че в посоченото заведение работят три чужденки: полякиня, индийка и испанка. "Защо този политик не се оплака пред нас, както го прави всеки недоволен клиент, а написа всичко това в Tweeter,"възмущават се неназовани колеги на обвиненото момиче. "Това, което депутатът казва за чуждестранните служители е грубо. Лондон е космополитен град, в който живеят хора от цял свят!"
Пред мен младежи споделиха, че непрекъснато усещат подчертано неприятелско отношение, когато стане ясно, че са от Източна Европа, дори да са учили в Англия и да говорят английски много по-добре от неуките местни хора. Британското правителство изолира българите и румънците от пазара на труда до момента, в който правилата на Европейския съюз наложат това да се случи независимо от желанието му. Българското правителство не направи нищо, за да защити съгражданите ни, които се трудят от години на Острова, за да започнат да се чувстват пълноправни граждани на Евросъюза.