НОВИ СРС-ТА: БОРИСОВ НАТИСКА ТАНОВ ДА ВЪЗСТАНОВИ НА ПРЕДПОЧИТАНА РАБОТА СЪОТБОРНИК-ФУТБОЛИСТ

По молба на Борисов, Танов нарежда на шефа на митницата на летище София да върне на предишно работно място митничар, който излизал в обедната почивка да „рита футбол” с премиера
Bulgaria News | 26.01.2011 13:40Главният редактор на вестник „Галерия” Кристина Патрашкова и заместникът й Явор Дачков дадоха поредната си сензационна пресконференция, свързана със записаните телефонни разговори между шефа на агенция „Митници” Ваньо Танов и висши държавни чиновници.
Поредните „флашки” не били донесени от „чичко с каскет”, обясни Патрашкова, а били получени в пощенската кутия на редакцията. Според Явор Дачков след случая с Мишо Бирата това е втори пример за натиск на Бойко Борисов над Ваньо Танов. Премиерът нарежда на шефа на митниците на уреди Николай Вучев на предишното му работно място на Терминал 2, защото „рита футбол с мен”.
По информация на вестник „Галерия” митничарят Николай Вучев е бивш професионален футболист. Той рита редовно с премиера на игрището на комплекс „Спортна София” в Борисовата градина. Една от възловите му изяви е благотворителен мач в памет на легендата на „Локо” – София – Начко Михайлов, проведен на 4 юли 2010 година. Там той рита заедно с Борисов, а в отбора им са още футболистът Гошо Гинчев и синът на Начко Михайлов – Виктор.
Съотборникът на премиера е преместен на друго работно място от прекия си шеф Павел Манченко, без да стават ясни причините за това.
Историята почва донякъде комично,
защото премиерът изпраща SMS с поредица цифри, за които Танов решава, че са телефонен номер и опитва да го набере. Налага се Борисов да му обясни, че това е „ЕГН-то на момчето, къде рита топката с мене от Аерогарата”...
Дни по-рано шефът на митницата на аерогарата Павел Манченко (брат на спортния директор на БНТ Методи Манченко) е махнал въпросното момче позицията инспектор на пътническия Терминал 2.
Танов се обажда на Павел Манченко и му поръчва да върне футболиста обратно. Манченко обещава да го възстанови на служба в понеделник, а Ваньо Танов бързо рапортура на премиера за свършената работа.
Разговор 1
Ваньо Таньов – Бойко Борисов
Бойко Борисов: Ало!
Ваньо Танов: Ало!
ББ: Какво пра'иш, Танов?
ВТ: Нищо...пуснали сте ми съобщение, звъня на тоя номер, но ми пише, че е грешен кода...
ББ: Не бе, т'ва му е ЕГН-то бе, не мобилен.
ВТ: А-а-а...
ББ: Т'ва му е ЕГН-то. Т'ва е едно момче къде рита топката с мене бе, там от Аерогарата... И там на Манченко брат му, некъв Манченко бил, но той понеже идва да рита с мене по обед, го преместил на друго место.
ВТ: Еми... ще го реша веднага.
ББ: Айде, виж го и ми звънни!
ВТ: Добре!
ББ: Айде!
Разговор 2
Ваньо Танов – Павел Манченко
Павел Манченко: Да, моля!
Ваньо Танов: Ало, Манченко, здравей! Танов съм.
Манченко: Слушам. Добър вечер!
ВТ: Много късно сигурно ти звъня?
Манченко: Няма проблем.
ВТ: Николай Методиев Вучев имаш ли?
Манченко: Да, имам.
ВТ: Къде си го преместил?
Манченко: Ми той е от тия ТЕЛК-аджиите мисля... При нас някъде в сградата, нямам спомен вече... Те нали са шестнайсет. Трябва да проверя точно. Или е в (не се разбира, но вероятно е някаква абревиатура като МК или МСА) или е някъде. Какво да го пра'име?
ВТ: Рита футбол...
Манченко: (Смях) Така ли стана? Еми... футболист човека.
ВТ: Да... а къде беше?
Манченко: Беше на терминала на пътниците. На Терминал 2.
ВТ: Тря'а да го връщаме на Терминал 2.
Манченко: Добре! Ще го върнем в понеделник.
ВТ: Пиши го в понеделник, като дойдеш...
Манченко: Добре! ОК, добре.
ВТ: Айде.
Манченко: Айде, приятна почивка!
Разговор 3
Ваньо Танов – Бойко Борисов
Ваньо Танов: Ало... Ало!
Бойко Борисов: Да?
ВТ: В понеделник ще го върне там.
ББ: Добре, благодарим много! Благодарим много! Айде!
ВТ: Айде!
Коментари и мнения
Напиши коментар