ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ: НИКОГА НЕ СЪМ УЧАСТВАЛ В РАЗГОВОР МЕЖДУ НИНОВА И БОЖКОВ, ТОВА СА ТОТАЛНИ ГЛУПОСТИ

Накратко: ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ: НИКОГА НЕ СЪМ УЧАСТВАЛ В РАЗГОВОР МЕЖДУ НИНОВА И БОЖКОВ, ТОВА СА ТОТАЛНИ ГЛУПОСТИ
Снимка: архив

Той обяви, че ще защитава правата си в съда

Bulgaria-news | 11.06.2020 15:18
 Бивш изпълнителен директор на "Лукойл България" Валентин Златев изпрати съобщение до медиите „по повод инсинуации“ около името му.

Ето какво се казва в позицията на Златев: 

По повод инсинуациите около името ми, държа да заявя следното:

1. Никога не съм участвал в разговор между Корнелия Нинова и Васил Божков. Това са тотални глупости, които отказвам да коментирам.

2. Във връзка с опитите на известни и неизвестни политици да бъда причислен към т. нар. „олигархия на прехода“, заявявам, че в течение на 20 години съм бил мениджър на едни от най-успешните български предприятия, инвестирали над 3,6 милиарда долара в България. За този период те са внесли в хазната преки и косвени данъци за над 21 милиарда долара, разкрили са пряко или чрез свързани с тяхната дейност производства над 13 000 работни места и винаги са спазвали стриктно всички закони.

Ако въпросните господа не могат да направят разлика между мениджър и собственик, ги съветвам да се обърнат към някой от многобройните високопрофесионални български юристи, които да им помогнат да разберат тази разлика.

3. По повод спекулациите относно предстоящите ми свидетелски показания, вярвам, че България е правова държава, член на Европейския съюз, и декларирам, че винаги съм спазвал нормите на закона.

С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините съм подминавал с мълчаливо търпение многобройните злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати.

Не знам за какво съм „следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред.

В края на миналата седмица стана ясно, че Валентин Златев е призован да даде свидетелски показания в прокуратурата, но от държавното обвинение не са разкрили подробности. В същото време представители на ГЕРБ съобщиха, че "е имало среща на Корнелия Нинова с Васил Божков и Валентин Златев" и посъветваха журналистите да питат какво е говорено на нея.

Прочети още...

ОЛАФ ПРЕПОРЪЧА БЪЛГАРИЯ ДА ВЪЗСТАНОВИ 38 МЛН. ЛЕВА ЗАРАДИ НЕРЕДНОСТИ ПРИ МОДЕРНИЗАЦИЯТА НА Ж.П. ЛИНИЯТА КОСТЕНЕЦ И СЕПТЕМВРИ  АНГЕЛ ХРИСТОВ Е ПОЧИНАЛ В ЧАСТНА БОЛНИЦА В ДУПНИЦА  ИВАН ГЕШЕВ: КОЙТО ВЪРВИ ПО КРИВИ ПЪТИЩА, ЩЕ ПАДНЕ РЯЗКО ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ИВАН ГЕШЕВ: РАЗСЛЕДВА СЕ УНИКАЛЕН СЛУЧАЙ НЕ САМО ЗА БЪЛГАРИЯ, НО И В СВЕТОВЕН МАЩАБ 5GMEDIA: ПРОКУРАТУРАТА И ДАНС ЗАПОЧВАТ ПРОВЕРКА ПО ТВЪРДЕНИЯТА НА БСП, ЧЕ КИРИЛ ПЕТКОВ ИМ Е ПРЕДЛАГАЛ БАРТЕР С КОДА НА МАШИНИТЕ СРЕЩУ ОТКАЗ ОТ ХАРТИЕНИТЕ БЮЛЕТИНИ НИКОЛАЙ БАРЕКОВ СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ВЪЗМОЖНАТА ЗЛОУПОТРЕБА С КОДА НА ИЗБОРНИТЕ МАШИНИ ОТ КИРИЛ ПЕТКОВ  ВАС ВЪЗСТАНОВИ ДЕЙНОСТА НА ФИРМА "ЕВРОЛАБ 2011" КАТО ОПЕРАТОР НА ГКПП "КАПИТАН АНДРЕЕВО"

Денят в снимки

Роден е Дъстин Хофман, един от най-изтъкнатите актьори на американското кино от края на XX век Още снимки »
Времето от Termo.bg
Time: 0.223 sec
Memory: 5.34 Mb
Peak memory: 5.64 Mb
Total SQL queries: 123
Total SQL time: 0.194 sec
Slowest SQL query time: 0.152 sec
Slowest SQL query:
SELECT 
									a.ID,
									a.publish as date,
									am.enabled,