АВСТРАЛИЯ ПОИСКАЛА СРЕЩА С БЪЛГАРИЯ ЗА ДЖОКПОЛФРИЙМАН

Той има забрана да напуска страната
Bulgaria-news | 26.09.2019 19:24Пред NOVA Екатерина Захариева обяви, че среща не е имало, но се е видяла с колегата си от Австралия. "Поискаха вчера среща, но програмата ми е пълна. Съвсем за кратко, на събитието за мултилатерализъм се засякохме. Тя каза, че имат казус, аз я помолих да се обърнат по консулски път, ако имат нещо да питат. Среща не е имало", каза външният министър Екатерина Захариева.
„МВР чака в момента всички нужни документи, за да напусне този човек страната. МВР ще изпълни решение на съд тогава, когато всичко е ясно”, каза Стефан Балабанов, зам.-министър на вътрешните работи.
От Министерството на правосъдието поддържат тезата, че Полфрийман не се е поправил в затвора. И изнесоха данни, че мъжът кроял планове за бягство, а в последно време се държал арогантно с надзирателите.
За първи път случаят коментира и зам.-главният прокурор Иван Гешев.
„Аз имам три деца, така че каквото и да кажа по този случай, има опасност то да бъде повлияно от емоции и коментарът да не е професионален. Затова няма да коментирам случая с убиеца Джок Полфрийман”, заяви той.

Роден е Дъстин Хофман, един от най-изтъкнатите актьори на американското кино от края на XX век