МОЖЕ ЛИ ДА ВИ ЦЕЛУНА, ХЕР ФЛИК?

Накратко: МОЖЕ ЛИ ДА ВИ ЦЕЛУНА, ХЕР ФЛИК?
Снимка: Личен архив Няма спор, балканският чар на Дянков руши стени и отпушва еврофондове!

Отивам да си купя черен корсет и жартиери, толкова се вдъхнових от министър Дянков! Досущ една руса Хелга, иде ми да го разцелувам и цял живот да го обичам за лекотата, с която „омайва” строгите еврочиновници. Аз съм влюбена в него, а те дали са?

Редник Хелга Танчева | 11.02.2010 18:44
Няма как да се абстрахирам от очевидната прилика между българския финансов министър и героя от популярния сериал „Ало, ало!”. И понеже си падам по арийци, лесно си паднах и по Симеон Дянков, нищо, че не е достатъчно рус! И синеок не е, но пък очилата му са толкова секси... А гласът му направо отваря ципове и копчета от разстояние!
Обаче, забелязах, че имам опасна конкуренция. В сутрешния блок на Нова Лора Крумова така го изпиваше с очи, толкова нежно му подхвърляше въпросчета, така го погали с поглед, че направо позеленях! И реших да предприема спешни мерки – отивам да си купя корсет, жартиери и дълги мрежести чорапки, ще се закопчея до шия в един строг армейски шинел и най-изненадващо ще му се метна на Дянков иззад някой храст в парка. Ако не получи удар на място, ще му лея куршум срещи уплахи и после ще заживеем безоблачно в тайна SMS-връзка. SMS, щото оная люта американка, жена му, може и да не одобри нещо повече...
И понеже министърът е фен на строгия финансов ред и с лекота метна ланшните държавни задължения в новата финансова година, мога да се надявам, че ако послушно си питам всеки път, ще ми „мята” по една целувка на тримесечие. Икономии трябват, криза е!

Та, може ли да Ви целуна, хер Флик... пардон, министър Дянков?

Защо? Ами защото сте на път да вкарате България в „чакалнята” на еврозоната, т.е. след дълго и напоително делене на две, най-сетне да сменим лева с евро и да забравим за чейнджбюрата на път за Брюксел. Или Париж. Или Лондон... Упс, подведох се по премиера, а уж аз поне знам, че на Острова още плащат в британски паунди и тотално нехаят за нашата несподелена любов с Европейската банка! Обаче пък, според Бойко Борисов, изцяло ни подкрепят в усилията да влезем в еврозоната, все едно от тях нещо зависи...
Но, като гледам, не съм единствената, дето губи образ и картина, сещайки за неподражаемия сексапил на премиера! Ето, и обектът на тайната ми любов нещо изтрещя, щом заговори за общите му с на премиера усилия да убедят 16-те държави от еврозоната, че България амен-амен е в по-добро финансово здраве от всички тях.
„Това е тема, по която работим от седмици и напоследък имаме по-големи пробиви. Вече пътувах в някои големи страни – Люксембург, където министър-председателят е шеф на групата на Еврозоната, господин Юнкер. С министър Шойбле, финансовият министър на Германия говорихме миналата седмица. И сега просто обикалям другите държави в Еврозоната и ги убеждавам, че България...”.
Германия че е голяма, голяма е. Аз ли обаче, нещо не чух,  но Люксембург не беше ли една от най-малките държави в света? Освен нещо да е пораснала, докато аз се разсейвам по чара на министър Дянков...
„Да ги убеждавате, че сме симпатяги и трябва да влезем?”, закачливо подмята Лора и леко ме ядосва. „Не само, че сме симпатяги, те това вече го знаят! Но че заслужаваме, че сме държавата с най-добър финансов резултат и за миналата година, а както вървим – и за тази година”, откликва на свалката Дянков и окончателно ми скапва настроението!
„Трябва да се пробваме! След няколко месеца просто чакаме оценката от конвергентната програма от Европейската комисия. Може да стане след два месеца, след три. От тях зависи. Но след това тръгваме (към еврозоната). В голяма част от важните неща в живота, а това е едно от важите неща за живота на България, не може да си наполовина сигурен. Или си напълно сигурен и вървиш смело или, ако изчакваш, никога няма да го направиш. Предишните са чакали, чакали и затова не е станало. Ние сме сигурни и ще го направим”, отсича по гестаповски Дянков и връща светлината в очите ми!

Ето така Ви харесвам, meine Liebe - решителен, властен, жесток!

Може ли да ви целуна?
Пък тая Лора какво пак се натиска да пита?! „Защото се заговори неофициално, че е възможно и да вземете решение България да изчака малко...”, пърха с мигли лукавата хитруша!
„Ако изчакаме, губим инерцията. И винаги, като се загуби инерция, след това става много по-трудно, макар че външните условия наистина продължават да са трудни. Не само Гърция в момента, и Португалия почва да има голям проблем. Говори се и за Испания. Ако тръгне към Испания, Италия също е в лошо финансово състояние. Но ние винаги можем да казваме, че външните проблеми са големи и затова няма да тръгнем. Трябва да сме смели и да го направим! И не само в тая тема, във всички големи теми, където сме закъснели с години. Реформа на здравеопазването е друга такава реформа. Трябва да сме смели и да го направим сега!”

Heil, Sieg Heil, господин министър!

Може ли да ви целуна? Откога чакам такъв герой като Вас! Да дойде и да „тръгне” всичките задръстени с десетилетия реформи, че да се куртулисаме!
„Все пак, обаче, има едно разколебаване - и то е много сериозно, в тези 16 държави, които са в Еврозоната, не само заради събитията в Гърция...”, усуква се пак Лора.

„Да, така е. И точно заради това аз прекарвам доста време, обикаляйки тези държави, обяснявайки им, че България може да помогне на Еврозоната. Което звучи самонадеяно, но всъщност ние имаме най-добрата фискална политика в момента. И това те го признават, в смисъл, там няма коментар. Въпросът е дали можем да задържим тази добра политика в бъдещето. Това е всъщност темата. И затова не само аз пътувам, а господин Борисов, както знаете, пътува също толкова.  Той и днес е в Брюксел и убеждава премиерите и президентите защо България трябва да влезе (в еврозоната)”, отговаря моят любим. Знаех си аз, че Геста.... пардон, Световната банка добре зарежа възпитаниците си със самочувствие. Ах, колко секси!
Обаче, тая Лора нещо се разсейва: „Едно от колебанията е свързано с това, че и Гърция твърдеше, че изпълнява критериите. След това се оказа, че подавала фалшиви данни, свързани с дефицита и резерва”. Гаднярка!
„Точно така! И за да няма никакво съмнение, ние и през октомври поканихме Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд да ни направи одит. И сега съм ги поканил,  след седмица всъщност идват, на 18. Отваряме всички книги, показваме им – ето това са ни бюджетните резултати, проверявайте. Това е единственият начин – с прозрачност, да покажем на Европейската комисия, че сме честни”, пресича всякакви съмнения Дянков и

даже аз съм вече убедена, че в джобчето ми дрънкат евроцентове, а не семки и бонбонки!

Може ли да Ви целуна, хер министър?
„Честно, кажете ми, как приемат тези държави, в които ходите в момента, да лобирате за това, че България трябва да влезе в чакалнята на Еврозоната?”, пита Лора и ми иде да й купя слухов апарат! Не чува ли ентусиазма в гласа на хер Дянков?!
„Аз лобирам от около пет месеца. Първоначално те ме гледаха малко с... „Ти сериозен ли си? Това не може сериозно да го твърдиш”, казваха. Голяма част от тези финансови министри аз познавам от дълго време в предишната си работа. Първо просто се смееха един вид, след което им стана ясно, че сме сериозни и почнаха да вадят външни доводи. Първо бяха Латвия и Естония, сега е Гърция. Аз им казах: „По никакъв начин не можете да свържете нашата кандидатура с когото и да било отвън. Това просто не е честно и не е във формата”. Мина и това. Сега казват: „Разбираме, че в момента имате много добра финансова политика. Въпросът е дали ще я имате след година, две, три”. И това е най-трудното да се обясни. Казвам, докато аз съм финансов министър, мога да ви убедя, че това ще бъде така. Обаче това не зависи от мен, зависи от премиера главно. И затова и премиерът пътува колкото и аз пътувам. И той обяснява и на премиери и на президенти. Това е единственият начин. Но имаме тежко бреме, защото те, като стигнем до края на разговора казват: „Добре, на теб ти вярваме, защото те познаваме от дълго време”, в смисъл и преди да съм министър. „Въпросът е, че преди твоите хора, в смисъл предишното правителство, също ни е казвало такива благи думи и след това се е проваляло. И как да ти вярваме? Ти не си ти, ти представляваш държавата. Там просто казвам: „Трябват ни още малко месеци, за да ви убедим.””
Е, колко му е!

Мен за 10 минути ме убедихте, някакви си министри там ще Ви се опънат?!

А може ли да Ви целуна?
Обаче Лора нещо заподозря изглежда и пита: „Колко от тези 16 държави са „за”, колко са разколебани. Предполагам, че си водите тефтерче с...” Каквооооо, тефтерче? От ония, черните сигурно! „Да, определено си водя тефтерче и го гледам през ден. Значи, преди пет месеца, да кажем, имахме 2 симпатизантки държави, 10 разколебани и 4 твърдо против. В момента сме на 12 симпатизантки, около 3 разколебани и една държава против. Тя ще се обърне след около 10 дни, надявам се”, парира любовта на моя живот.
Парира, ама аз така не съм спокойна! С една Лора някак ще се справя, но с цели 12 симпатизантки и половина... И аз не съм достатъчно руса!
„Какво ще стане до 10 дни?”, наивно пита Лора. „Аз ще ги посетя и ще ги омая”, отвръща Дянков. „Чар?”, съмнява се Лора. „Чар и факти”, окончателно ме превзема министърът!
И така, сега нямам търпение, отивам да се оборудвам с шинел и гестаповско бельо! И искрено се надявам, че фактите около реалното финансово състояние на държавата ще са поне толкова секси, колкото е хер министърът.
Иначе, ония закостенели финансисти ще вземат да му подрежат крилцата и ще му спадне ентусиазма. А това не бих понесла!

Прочети още...

БОРИСОВ ПОДГОТВЯ „ДЖЕНТЪЛМЕНСКО СПОРАЗУМЕНИЕ“ ЗА ПРОМЕНИТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА EДИН БЪЛГАРСКИ ЛЕВ НЯМА ДА БЪДЕ ПОХАРЧЕН ЗА ГЪРЦИТЕ БОРИСОВ: ЩЕ БЪДЕ АКТУАЛИЗИРАН НАЦИОНАЛНИЯТ БЮДЖЕТ, ТАВАНЪТ НА ДЪЛГА И НЗОК СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: КАКВИ РЕФОРМАТОРИ СТЕ ВИЕ?! ВИЕ СТЕ РЕАНИМАТОРИ НА ПАРТИИ В КЛИНИЧНА СМЪРТ И ПОЛИТИЦИ В БУДНА КОМА ДАЛИ СМЕТКИТЕ НА РАДАН (КОСТОВ) НЯМА ДА ИЗЛЯЗАТ КРИВИ И ДСБ ДА ОСТАНЕ В ПОЛИТИЧЕСКАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ КАТО УБИЕЦА НА ДЯСНОТО?! МОДЕРНИ ВРЕМЕНА: ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЕНП ВИЛФРИД МАРТЕНС ПОДКРЕПИ ЛИДЕРА НА ГЕРБ БОЙКО БОРИСОВ С TWEET БОЙКО БОРИСОВ:НАРОДЪТ НИ ДАДЕ МНОГО ДОБЪР УРОК;КАЗА -ДА,ВИЕ СТЕ ПЪРВИ,НО ТРЯБВА ДА СЕ РЕФОРМИРАТЕ ГЪРЦИЯ СЕ ЯДОСА НА БОРИСОВ БАРАК ОБАМА: БЪЛГАРИЯ Е ВСЕОТДАЕН ПАРТНЬОР НА САЩ В БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА И ТЕРОРИЗМА БСП СЕ РАЗПЪРГАВИ ДА ПРЕДИЗВИКА ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА. НО ТАКА ПОМАГА НА ГЕРБ И МОЖЕ ДА ЦИМЕНТИРА УПРАВЛЕНИЕТО ИМ ЗА ОЩЕ 4 ГОДИНИ

Коментари и мнения

Автор: Хер Флик От дата: 2010-02-13 00:37 То хубаво ирония, хубаво подигравка, хубаво смешки...ама много мастийско бе, много. Това е маниерът на писане и жлъчта на стаааарите гърбарки.

Напиши коментар

* Вашето име:
* Коментар по темата:
* Моля въведете кода от картинката:

* Задължителни полета

БОРИСОВ ПОДГОТВЯ „ДЖЕНТЪЛМЕНСКО СПОРАЗУМЕНИЕ“ ЗА ПРОМЕНИТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА

21.07.2015 08:38 Премиерът Бойко Борисов е възложил изготвянето на декларация за трите основни промени в...

EДИН БЪЛГАРСКИ ЛЕВ НЯМА ДА БЪДЕ ПОХАРЧЕН ЗА ГЪРЦИТЕ

17.07.2015 22:49 Той обяви още, че въпреки участието на България в спасителния механизъм за Гърция,...

Денят в снимки

Роден е Дъстин Хофман, един от най-изтъкнатите актьори на американското кино от края на XX век Още снимки »
Времето от Termo.bg
Time: 0.289 sec
Memory: 5.39 Mb
Peak memory: 5.70 Mb
Total SQL queries: 164
Total SQL time: 0.258 sec
Slowest SQL query time: 0.221 sec
Slowest SQL query:
SELECT 
									a.ID,
									a.publish as date,
									am.enabled,