ИВАЙЛА БАКАЛОВА, СЛЕД ВТОРАТА ОПЕРАЦИЯ НА РАНЕНИЯ Й В "КЪРТИЦАТА" КРАК: ИЗПИТАНИЯТА МЕ НАПРАВИХА ПО-СЪСТРАДАТЕЛНА
Мис България '2001 в ексклузивно интервю за Bulgaria news: "Горда съм от себе си, че преодолях болката без самосъжаление и гняв!"
Bulgaria-news | 16.07.2015 19:47
Днес най-известните близначки в България - Ивайла и Божидара Бакалови, имат рожден ден. И двете са далеч от София. След два дни Ивайла ще отиде с дъщеричката си Рая във Франция, за да отпразнува 34-та си годишнина.
Навръх рождения си ден Ивайла даде. ексклузивно интервю за Bulgaria news по телефона от Дубай.
- Здравей, Ивайла, честит рожден ден! Как си?
- Благодаря! Чувствам се великолепно!
- Кой пръв те поздрави за рождения ти ден?
- Майка ми се обади от София, а Божидара ми написа страхотен есемес още в ранните утрини. Тя е в чужбина; за втори път, откакто сме се появили на бял свят, няма да сме заедно на този ден, но...такъв е Животът. През уикенда ще заминем с дъщеря ми Рая за Франция и там ще празнуваме с близки приятели.
- Ще има ли голямо парти?
- Не... Знаеш ли, от година на година все повече оценявам нещата така: важното е да си щастлив през цялата година, важното е хората, на които държиш да са емоционално свързани с теб и в празници, и в делници...
- Кой беше най-шеметният ти рожден ден?
- 16 юли 2001 г., тогава се събрахме стотина приятели и стана голям купон. Това е годината, в която спечелих титлата "Мис България"...
- Къде те намирам сега?
- В Дубай, в офиса на голяма международна компания за real estate, където работя от май 2014-та... Много харесвам работата си! Като се обърна назад, си давам сметка, че годината от предишния ми рожден ден насам беше тежка, но поучителна.
- Пред очите на милиони зрители, ти претърпя ужасен инцидент в реалити шоуто "Къртицата" и после беше подложена на тежка операция... Как се чувстваш сега?
- Преди месец претърпях втора операция в София, за да ми извадят т.н.пирони от коляното. Да ти кажа честно, доста изненадах лекарите - възстанових се много по-бързо от очакваното. Това се случи благодарение на изключително добрите терапевти у нас и в Израел, благодарна съм много на моя рехабилитатор Галин, с когото ден по ден, с много усилия за раздвижване, проходих и даже отново тръгнах на високи токчета...
- Остана ли ти емоционална травма от жестокия инцидент?
- Бързо я преодолях! Получих подкрепа от адски много хора, даже непознати, които пишеха в социалните мрежи с топлота и съчувствие към мен.
Знаеш ли, аз съм такъв човек: изпитанията не ме сломяват, не ме карат да се самосъжалявам и да се затварям в себе си; просто ги приемам като уроци на Съдбата. Усещам, че след тази драма станах по-състрадателна към чуждата болка. Това е изстрадана съпричастност - знам, какво изпитват пострадалите, защото самата аз го преживях.
Да благодаря на Бога, вече съм в отлична форма!
- Какво загуби през тази година?
- Не загубих, спечелих! Спечелих нови приятели, спечелих нова силна доза търпение към другите. С годините човек осъзнава, че никой не е перфектен, трябва да се прощават неволните грешки и непреднамерено предизвиканата болка. Трябва да се прощава! Трябва да се проявява разбиране! Осъзнах, че най-правилно е да се живее "тук и сега": да не се драматизира миналото и да не се фаворизира бъдещето.
- Помъдряла си, гледам...
- Надявам се да е така! Изпитвам гордост, че преминах без тръшкане и вопли през тежкото здравословно изпитание, че преодолях болката без обвинения и без гняв - нито към себе си, нито към другите.
Вече знам със сигурност: това, което те дефинира като личност е как се справяш с изпитанията, как се надигаш и изправяш глава след болката.
- Права си... И все пак, има ли нещо, което да те огорчи...
- Не. По-скоро нещо неприятно ме изненада. Като публична личност, аз съм свикнала, че искам или не искам - привличам вниманието на медиите. Няма драма в това как ме коментират или оценяват, тяхно право е. Но не мога да приема за нормално един вестник - става въпрос за "Всеки ден"- да публикува на първа страница "интервю" с мен, при положение, че не съм говорила с никого от редакцията и нито една дума не е моя, ама нито една... Това изфабрикувано интервю обижда самия вестник, преди всичко. По повод на друга неистина за мен - че съм се върнала в София, защото съм "свършила парите", ще кажа, че сама се издържам от работата си и, Слава на Бога, печеля задоволително за моя начин на живот. Прибрах се през юни, заради втората операция на контузения ми в "Къртицата" крак.
Не съм давала интервюта от една година, направих изключение за Bulgaria news... Това е.
Ще се връщам още много пъти в България, защото тук са близките и приятелите ми.