ДА НЯМАМ АВТОРИТЕТ В ГИЛДИЯТА, ПРЕДСТАВЛЯВАНА ОТ МЕДИЙНИЯ СЛУГИНАЖ НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ЗА МЕН Е КОМПЛИМЕНТ

Накратко: ДА НЯМАМ АВТОРИТЕТ В ГИЛДИЯТА, ПРЕДСТАВЛЯВАНА ОТ МЕДИЙНИЯ СЛУГИНАЖ НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ЗА МЕН Е КОМПЛИМЕНТ
Снимка: Архив Соня Колтуклиева разказва за преживяното във Vip Brother.

Соня Колтуклиева, първата напуснала Къщата на ВИП Брадър: Никой не разбра защо ме номинираха и какъв беше резултата от гласуването на публиката. Скриха го. Не знам защо.

Bulgaria news | 05.10.2012 14:47

- Соня, има ли привилегировани хора в Къщата? Говори се, че Багата има телефон... 

- Е, да, има някои разлики... Не е Бог знае какво. 
Бони, например, има молитвеник. Всяка сутрин тя заставаше права зад вратата на дрешника и си четеше молитвите. Къци се ядосваше, че са му взели библията, пък са оставили молитвеника на Бони. Само на Никол са разрешили да си вземе слънчевите очила.

Не е възможно някой да крие телефон - всичко се вижда и чува!

Но ние не знаехме какво се случва в изповедалнята. Не е ясно какво става и в апартамента на Памела. Вратата се отваря и затваря автоматично. 

- Какво точно се случи, че вие с Юлиян се скарахте пред очите на всички, зрителите видяха само откъс от разправията...

- Разговорът започна невинно с трансфера на Бербатов и с въпроса дали би играл отново в националния отбор. Юлиян започна да ми обяснява, че след 34-годишна възраст състезателите не са вече толкова енергични и силни и се отказват от националния тим, за да са по-ефективни в клубния. Направих забележка от сорта – “в националния се играе за престиж, в клубния - за пари.”

Като журналистка никога не съм се занимавала със спортни теми, но тъй като по време на Олимпиадата изгледах всички важни срещи на българските национали, бях любопитна да разбера кога и защо започна драмата на прославения ни волейболен отбор.

Юлиян е батко на големия волейболост Пламен Константинов, даже повече е известен на масовата публика като негов брат, а не като оперен певец! Та исках да разбера "от извора" защо са започнали разприте в Пекин. Всички спортисти се изправиха на нокти от допинг скандала с Пламен, а цяла България следеше със затаен дъх интригата в отбора, от който очаквахме олимпийски медал!

Юлиян ми се сопна, че нямало да ми снася смляно всичко, пък аз да си го публикувам. Аз не правех интервю, просто разговаряхме...

Юлиян най-вероятно ме е намразил още от първия момент, в който се запознахме,защото започнах говоря за певческата му кариера. Не предполагах, че докосвам оголен нерв. Попитах го защо се е отказал да пее толкова рано след бляскавата си кариера по най-големите световни сцени?!  Той ми отговори, че не може да приеме начина, по който се експериментира с "модернизиране" на класиката. Добър отговор. Но неверен.

В оперните среди е известно, че той бързо си загубил гласа, защото пренебрегвал заниманията с вокални педагози.

"Прекалено е високомерен, за да учи, мислеше, че може да кара непрекъснато на уникалния си глас", твърди оперен певец, който го познава от години. В Софийската опера се разказва една показателна случка: Юлиян Константинов влязъл в репетиционната и поздравил колегите си с нахаканото: “Здравейте, баритончета!” Това много обидило Николай Гюзелев, казват, той никога не му простил тази арогантност. Такива като Юлиян аз наричам: уста тарамбука, душа цигулка. Той си присвоява правото да напада хората и да ги осмива, но когато той самият изпадне в смехотворна ситуация - плаче като разлигавен пубертет. 

Когато “Биг Брадър” разпореди Юлиян  и Ники да удрят боксовата круша - с условието, който падне да слугува на победителя, Юлиян опищя орталъка колко било нечестно! Предварително бил обяснил, че има проблеми с дясното рамо! Това го поставяло в неравностойно положение! Можеше просто да стисне зъби и да удря с лявата ръка, а не да врещи като обран евреин, нали?! Би било по-мъжкарско. След загубата Юлиян се разрида, сви се на леглото си, Мариана отиде да го утешава и да крие сълзите му с тъмните очила на Никол.

Юлиян се отнася с надменност към всички. Но е доста предпазлив, да не кажа страхлив с по-силните от него. Подиграваше Николай Мартинов, победителят в "Сървайвър",  но само зад гърба му, никога в негово присъствие. Разкрещя се, че не е палил никакъв килим, но когато “Биг Брадър” ни показа видео от среднощната пиянска сценка как Юлиян пали тоалетна хартия от пламъка на свещта, как тя пада върху белия китеник, той обвини Ники - бил го подвел да му запали цигарата "като на моряк, не като на лекоатлет". 

В къщата той не каза истината за много неща. Сетих се, че съм го слушала на благотворителен концерт в помощ на сираци,  под патронажа на царската депутатка Весела Драганова. Той отрече категорично! Може  и да е забравил, не знам. Продуцентът Георги Илиев ми се обади - и той се чуди как Юлиян не си спомня този концерт - един от малкото след внезапното прекъсване на турнетата му по света. Получил 1500 лева за изпълнението на две арии... Сигурно са му се видели малко, та е забравил за този благотворителен концерт. Той обичаше да цитира Шаляпин: "Без пари пеят само птичките!" 

- Юлиян те имитираше и намекваше, че имаш пластични операции...

- Не, нямам пластични операции. Нито съм си правила фейс - лифтинг.

За сведение на Никол не съм си слагала силикон в устните. Имахме един "женски разговор" в къщата, когато Аксиния разказваше за уголемяването на бюста си! Аз възкликнах, че е много млада! Не е ли опасно на 26 години преди да е родила още да си слага силикон в гърдите?! Никол коментира: “Какво се учудваш, всички го правят, и по-млади дори!..” 

Отнасях се с голяма симпатия към Аксиния и Никол - защото са на годините на дъщеря ми и защото видях у двете самостойност. Даже последния ден казах на Никол: “Бъди момиче с характер, каквото и да ти струва това!”

Много се смяхме веднъж като ни разказваше за тийнейджърските си години - един от приятелите й, когото майка й /полицейски дознател/ не одобрявала, дошъл да я вземе от тях с кола - тя навикала младежа, а през прозореца на автомобила му отскубнала фалшивото кече от главата... Някой попита може ли една жена да зареже всичко и да хукне след някой мъж. Златка каза: "Да - стоях в Гърция 4 години и 7 месеца заради мъж. Никол в типичния й безстрастен тон отговори:

"Аз пък не мога....Защо да си го причинявам на организма?! Хораааа, аз нямам сърце! " Това стана култова фраза в къщата. 

- Кристина Патрашкова подметна зад гърба ти, че нямаш авторитет в гилдията?! 

- В коя гилдия?! Да нямам авторитет в "гилдията", представена от медийния слугинаж на Алексей Петров, за мен е комплимент. Как се гради "авторитет" при тях?! Като се подчиниш безпрекословно на волята на Трактора ли?!

Съдът осъди Патрашкова за прозвището “Курвалезич”, с което наричаха Люба Кулезич, но за мен е по- странно, че това беше допуснато от Явор Дачков, този светъл ерудит , който живя с Люба 11 години и то във време, когато нямаше име и пари.

Кого не наругаха, кого не опозориха в бруталния вестник "Галерия"?!

Срещнах случайно Явор и го попитах не мисли ли, че минаха всякакви граници на омразата срещу Бойко Борисов като пуснаха гнусната история на Сесил Каратанчева. Той ми отговори, че изобщо не му пука - ако иска Борисов да си съди Каратанчеви, на него тази история му вдига тиража, за друго не му пука. В Къщата питах и Кристина - Защо хем пържат премиера за бивало и небивало, хем отърчаха при него, когато флашките свършиха и тиражите паднаха?!

Кристина не поемаше никакви разговори за медиите. Правеше се на света вода ненапита, когато съквартирантите се възмущаваха от некоректно отношение на журналисти към тях. Само аз се опитвах да споря "за честта на пагона".

Кристина сякаш е паднала от Марс , а не е издател на таблоид, който опозорява доста невинни хора. Само че хората ги е страх от

"Галерия", страх ги е от Алексей Петров. Ей на това се крепи "авторитета" на Кристина и Явор.

Крайно време е да проговори Гриша Ганчев, който ми разказа  /пред свидетели/ как е наел служители на спецслужбите да проследят похитителите на Ангел Бончев и следите стигнали до Алексей Петров.! Той отишъл при Сергей Станишев и Петко Сертов, но никой не му обърнал внимание. Да излязат публично бизнесмените, които са били рекетирани, да разкаже една банкерка за разговорите си с акционер на "Галерия" и натиска срещу нейният служител Г. Ц. да се откаже от показанията си по делото "Октопод"!

Приятел на Кристина и мъжа й Иво ми разказа една  интересна история - руснаци, на които Иво се опитал да продаде ваканционен апартамент се усъмнили в коректността му и го подгонили. Той отишъл при тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов и помолил за закрила. После където и да се появявал, крещял с пълно гърло: “Бате Бойко, обичам те!” 
Иво предложил на един известен бизнесмен част от картина на Врубел за 200 000 евро. Но когато М. М. поискал да отидат при специалист за експертиза - "колекционерът" се покрил. И други забавни истории с художници и колекционери се разказват, но не ми се занимава с това! 

Един ден в спалнята забелязах, че Кристина разполага с листове и химикалка и попитах защо са й го разрешили! Това беше абсолютно забранено на всички! И аз исках да правя 5-минутни интервюта с интересни хора, които влизат в къщата, но ми беше отказано. Златка и Бони отбелязаха стресирано нещо в смисъл: “Лелеее, как ще ни изографиса като излезем навън?!” 

А не те ли изненадва мимикрията на Кристина?! От дива котка навън се превърна в сива мишка вътре. Това е някаква стратегия. Ама хората да не са хванати от гората?! Вижда се пълната й хармония с атмосферата, липса на всякаква съпротива срещу простотиите... Като излезе навън - ще има да обяснява колко са й били противни простотиите, изцепките и цинизмите. Дали някой ще й повярва?! 

- Кой освен Кристина още е в "групата на трактористите ", за която говориш?

- Юлиян, Фънки, Мариана и Никол.

- Мариана Попова пък те клъвна, че ти липсва хормона на щастието, тоест, че...  страдаш от недостиг на секс... 

- На Марияна пък какъв й е проблемът с мен?! Ей това двуличие на

"групата на трактористите" ме потресе като излязох навън и ми показаха коментарите по мой адрес. Усещах студенината им вътре в къщата, но нямах ясна представа за враждебността им към мен. Останах с впечатлението, че на Мариана много й се иска да обсъждаме нейната "любовна афера" с президента Първанов, но никой не поде темата! Тази история е изцяло съчинена от Мариана, която си е помечтала да се превърне от Пепеляшка в принцеса и то не само за една нощ... Съжалявам, но не мога да помогна на Мариана да получи най-сетне сватбен пръстен от Ханес, от когото е дъщеричката й, за което тя много страдеше вътре! Като нейна фенка съм ощетена, че няма песни и концертни участия, но какво да направя...

Между впочем Мариана ще има големи проблеми, защото е нарушила договора си сbTV. Сега научих, че продуцентите на "Гласът на България" са бесни от нейната некоректност, даже са настоявали да влязат в къщата на ВИП Брадър, за да й връчат документ, че ще я съдят за неустойки.

- Сърдиш ли се на Фънки за номинацията? 

- Не. И на него съм докоснала оголен нерв. На майтап го заразпитвах колко е бил хонорарът на Мадона, нали той й организира концерта в София. Сега научих, че той имал големи проблеми с мениджърите й, май още не са си изчистили финансовите отношения. Е, не съм искала да го изнервям. 

След като нашият отбор победи, капитанът ни Фънки се ползваше със специалната привилегия да спи в спалнята на Памела. Ама това не беше за завиждане - нищо че оставаше сам и разполагаше с джакузи. “Биг Брадър” не му гласеше нощем лампите. Фънки беше недоспал и много изнервен. Той и без друго страдаше, че не може нищо да пие, мечтаеше си за чашчица водка и едва се въздържаше...

Не знам шегуваше ли се, ама каза, че няма да се сдържи някой ден и ще обърне портрета на Стефан Данаилов с главата надолу или ще му избоде очите. Преди години влязъл в някаква зала за концерт и ...не щеш ли - на стената видял да виси огромен портрет на Лили Иванова. Той пратил децата си да пазят на вратата, извадил писалка и нарисувал на Лили очила и мустаци...

- Орлин единствен номинира Фънки. Като че ли отмъсти за теб, казвайки, че Фънки не е този, за който се представя...

- Тази номинация е опасна за Орлин. “Групата на трактористите” ще разбере и ще го накаже. Те ще командват положението в къщата, след като нямат никакъв контрапункт, откакто аз напуснах.

- Един коментатор те обвини в лицемерие, че твърдеше, че Орлин ти е приятел, а даде на сбогуване медальона си на Багата... 

- Орлин е естествен, лъчезарен и очарователен. Багата е мъжкар, крие тънко чувство за хумор и добро сърце. Минал е през Ада.

Медальонът има стойност 10 000 лева - нека  тези пари помогнат за лечението му. Багата още дълго време няма да може да се състезава и да печели. В чекмеджето в гардеробната  държеше доста лекарства - дано скоро останат само най-леките. 

И с Орлин, и с Багата споделяхме приятелска симпатия в къщата. Имах си приказка с Ирен и Бони. Ирен със самоирания каза: “Тук съм заради историята със Стефан Данаилов и неговия син, а не заради моите 30 филма, но... такъв е животът!..

- Какво мислиш за Бони? 

- Добра и услужлива е, но има командирски нагон. Хипер- емоционална е, държи се нахакано, но е ранима, много страдаше, че не може да види дъщеря си, чакаше с часове пред изповедалнята, белким й разрешат да види Михаела. Нарича се ромка, но не знае ромски. Аз й казах: “Бони, това "ромка" ми е много напарфюмирано, ще те наричам циганка!”

Разказа ни как баща й не давал да пее, но негов приятел успял да го убеди и да я изведе на концерт в съседно село. Била 13-14 годишна. Веднага се намерили мераклии да я откраднат. Приятелят на баща й я заключил в пикапа и така я опазил. Това искрено ни потресе....

И към нея “групата на трактористите” се отнасяше двулично. Хвалеха я за манджите й, но я скъсваха от злобни подмятания за чалгата, сякаш тя трябва да носи отговорност за цялата чалга индустрия.

- Къци изглежда доста прилежен и добър и отнася подигравки, има ли нещо, което не се вижда от зрителите?..

- Къци много искаше да остане в къщата, беше ужасно притеснен... Даже, докато чакахме резултатите, аз го утешавах с нумерология. Казах му: “Къци, аз съм в ден 9 –ка - край с едно притеснение", цял ден се моля да изляза на свобода...Ти си в месец 1 - "ново начало", ще останеш, не се притеснявай! Пък й Къщата не може без теб!” Той сломено ми отговори: “Е, да, с кого ще се подиграват?!”  

Къци знаеше правилника за живота в къщата наизуст, но много го беше страх от “Биг Брадър”. Голям смях падаше, когато Орлин изстрелваше, имитирайки адски сполучливо гласа на нашия всевластен господар вътре: "Говори Биг Брадър. Къци да се яви незабавно в изповедалнята!" Къци се стряскаше и веднага дотърчаваше. 

Една нощ  Юлиян и Ники се опитаха да го приближат тихичко и да го намажат с паста за зъби, но Къци се усети. Гледката на дългия, лазещ между леглата Юлиян, ме разсмива и досега. Къци невинно го попита: "Загубил ли си нещо?!" Това си беше като скеч. Юлиян го определи най-точно: " Къци е просто .... пунктуален"! 

- Ти разбра ли какво се случи с теб? 

- Не. Мнозина ми казват: "Номинацията ти беше против правилата, Обясненията на Фънки: "Умна е, интересна е, но много често се преоблича" предизвикаха недоумение". 

Зрителите са забелязали, че за първи път, откакто се прави шоуто “Биг Брадър” в България - не бяха обявени резултатите от гласуването. 

Фънки за едно нещо е абсолютно прав. Аз не се вписах в тази среда. 

- Да не би да има някакъв заговор срещу теб? Да е имало натиск “Биг Брадър” да те отстрани? 

- Биг Брадър ме спаси! 

Едно интервю на Валерия КАЛЧЕВА

Прочети още...

КОРМАН ИСМАИЛОВ: АХМЕД ДОГАН Е УМЕН И АНАЛИТИЧЕН, НО НАМЕРЕНИЯТА МУ НЕ СА ДОБРИ, ТЕ СА ЕГОИСТИЧНИ И КОМПЛЕКСАРСКИ ВАЛЕНТИН СЪЙКОВ: ПОКУПКАТА НА ИМОТ НА ЦЕНА 3 ПЪТИ ПО-НИСКА ОТ ПАЗАРНАТА ГОВОРИ ЗА НЕКОРЕКТНА ТЪРГОВСКА ПРАКТИКА, УКРИВАНЕ НА ДОХОДИ И НЕПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИ 5GMEDIA И BULGARIA NEWS ПУБЛИКУВАТ ЗА ПЪРВИ ПЪТ НАЙ-ВАЖНОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ ЗА BREXIT БЪЛГАРИТЕ, ЖИВЕЕЩИ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НИКОЛАЙ СТАЙКОВ: АНТИКОРУПЦИОННИЯТ ФОНД НЕ Е ПАРАЛЕЛНА ПРОКУРАТУРА, ГРАЖДАНИТЕ ИМАТ МЯСТО В ПРОЦЕСА, КОЙТО ТРЯБВА ДА ДОВЕДЕ НЕ САМО ДО СЪДЕБНА РЕФОРМА, НО И ДО РАБОТЕЩО ПРАВОСЪДИЕ РУМЕН РАДЕВ: ПАРТИИТЕ НАБЛЮДАВАХА С ТРЕВОЖНО ОЧАКВАНЕ ДАЛИ ЩЕ БЪДЕ СЪСТАВЕН КАБИНЕТ БЕЗ ТЯХНО УЧАСТИЕ И ЕТО ЧЕ ТОЙ Е ФАКТ ИВЕЛИНА ПЕНЕВА: СКЛЮЧЕНИТЕ ДОГОВОРИ ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ПО ОП „ИНОВАЦИИ И КОНКУРТОСПОСОБНОСТ” СА ОБЩО 862 С ОБЩ РАЗМЕР ОТ 1.007 МЛРД. ЛВ. ЛЮБА КУЛЕЗИЧ: КАТО НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ, ИМА ДИКТАТУРА. ТОЧКА ПО ВЪПРОСА. АЗ НЕ ЖЕЛАЯ ДА ЖИВЕЯ В ДИКТАТУРА!

Денят в снимки

Роден е Дъстин Хофман, един от най-изтъкнатите актьори на американското кино от края на XX век Още снимки »
Времето от Termo.bg
Time: 0.212 sec
Memory: 5.41 Mb
Peak memory: 5.75 Mb
Total SQL queries: 124
Total SQL time: 0.183 sec
Slowest SQL query time: 0.156 sec
Slowest SQL query:
SELECT 
									a.ID,
									a.publish as date,
									am.enabled,