ОГНЯН СТЕФАНОВ: ПРОКУРОРИТЕ ЯВНО СЕ ЗАНИМАВАТ С ПО-ВЪЗВИШЕНИ НЕЩА ОТ МОЯ СЛУЧАЙ

“На обвинителите им предстои да се справят с нарушения, извършени от министри от предишния кабинет… Ще бъдат много натоварени и явно са решили да не си губят времето с разни случаи като моя”, иронично отбеляза издателят на сайта Frognews
Маргарита Стоянчева | 11.08.2009 22:22Какъв е коментарът Ви за спирането на разследването на нападението срещу Вас?
От деня на нападението – 22-ри септември 2008 г. досега съм имал една-единствена среща с прокурор. Тя се състоя още през първия месец от престоя ми във Военно-медицинска академия. Оттогава досега не съм говорил дори по телефона с представител на прокуратурата. Не съм бил в течение на разследването. И днес разбирам, че след като е изтекъл срока, съвсем прилежно, прокурорите са приключили разследването.
Според официалната информация, дадена от обвинителите, случаят се връща в МВР…
През всичките тези месеца досега какво е правила прокуратурата? Не е ли знаела, че трябва случаят да се върне в полицията? Не съм сведущ по прокурорските дела, но просто нямам оптимистични очаквания.
Преди един-два месеца градският прокурор на София Николай Кокинов заяви в интервю, че в последните години в България не е имало нападение срещу журналист. От това изказване разбрах, че за обвинителите и специално за г-н Кокинов, моят случай не е от особена важност. Мисля си, че те наистина са прави в това отношение, защото сега им предстои да се справят с нарушения, извършени от министри от предишния кабинет… Ще бъдат много натоварени и явно са решили да не си губят времето с разни случаи като моя…
Това, което казвате, звучи абсурдно…
Да, но така излиза. Чували ли сте досега за разкрит подбудител или извършител на нападение срещу някого в България? Лекар от болницата в Ботевград беше пребит в двора на болничното заведение пред свидетели. Ботевград не е Ню Йорк и би могло по-чевръсто да се извърши разследването. Но до момента извършителите на побоя не са разкрити. Във Варна пребиха собственика на най-големия хотел в града. Не съм чул да има резултат и по този случай. Очевидно има приоритети в българската прокуратура. Работещите там явно се занимават с по-възвишени неща от нашите частни, да ги наречем, случаи.
Позволявам си да говоря така, защото ако трябва да говоря сериозно, ще кажа тежки думи. Но мисля, че в сезона на отпуските следва да влагаме малко чувство за хумор. Смятам, че българите са интелигентни хора и ще разберат чувството ми за хумор. Ако искат, разбира се…
Как се чувствате сега?
Не се чувствам много добре. Трудно е, но това е положението. Добре, че лекарите нямат срок за оказване на помощ, както прокуратурата.
Как върви възстановяването Ви?
Благодарение на специалистите от Военна болница, възстановяването ми напредва, макар и бавно. Пораженията са много, ако това интересува прокурорите.
Движите ли се вече нормално?
Засега се движа с помощта на патерици, но понякога ги махам. През септември ми предстои ”изпит” пред лекарите, за да им покажа какво съм научил през лятото. Надявам се да се представя добре.
Коментари и мнения
Напиши коментар