НАЙ-ГЛУПАВИТЕ ТЕКСТОВЕ В ПОП-МУЗИКАТА

Накратко: НАЙ-ГЛУПАВИТЕ ТЕКСТОВЕ В ПОП-МУЗИКАТА
Снимка: hitzonly.com Текст на Black Eyed Peas се оказа начело в класацията

Bulgaria News | 21.06.2009 20:30

В списъка  на „най-чудовищни" текстове са попаднали седем песни на американски изпълнители, един на британска група, един на ирландци и един немски текст.

Първо място в класацията и титлата „Термоядрен позор" получи групата Black Eyed Peas за куплетче от хита „My Humps", в което се пее буквално следното: „I mix your milk with my cocoa puff, milky, milky cocoa" („Смесвам твоето мляко с моята какаова пудра, млечно, млечно какао"). Не е трудно да се сети човек, че „този текст образно описва сексуален акт на чернокож мъж и бяла жена, но метафората е толкова слаба, че граничи с расизъм", казва Шарп.

На второ място в класацията е песента „The Joker" на група Steve Miller Band с паметната строфа „Really love your peaches wanna shake your tree. Lovey dovey lovey dovey lovey dovey all the time" („Наистина харесвам твоите праскови, искам да разтърся твоето дърво, изнемогвам, изнемогвам от любов"). Шарп коментира този текст така: „Това е толкова съблазнително, колкото гледката на мазен скитник, който се самозадоволява в храстите".

На трето място е песента „A Horse With No Name" на група America. През 1972 г. някои радиостанции въртят това парче по няколко пъти на ден, а други напълно я забраняват заради споменаването на наркотици в текста.

На четвърто място е песента с невъобразимото заглавие „I Just Shot John Lennon" на ирландската група The Cranberries. Текстът, разбира се, е за убийството на Джон Ленън и звучи като вестникарска статия. „Поне мястото и времето на действието не са сбъркали, и на толкова да сме доволни!", язвително казва Шарп.

На пето място с текст на самия Боб Дилън в песента „Ballad of a Thin Man". С характерна безапелационност Шарп коментира: „От нещо, приличащо на текст от първа страница на  „The Times", не може да се получи добър текст за песен".

Британците Def Leppard и тяхната песен „Pour Some Sugar on Me" заемат шестото място. Критикът определено не харесва строфата „You got the peaches, I got the cream" („Ти имаш прасковите, аз имам сметаната") и заявява, че „очевидно притежателите на прасковите и сметаната имат съдебна забрана да се доближават един до друг и така авторът им дава възможност да се втурнат в обятията си".

На седмо място в класацията е песента „Macarthur Park", във версията, която изпълнява американката Дона Самър. На осмо място е песента „We Didn't Start the Fire" на Били Джоуел. Тях журналистът дори не е пожелал да коментира.

На девето място Шарп е поставил песента „He Hit Me (It Felt Like A Kiss)" на американката група The Crystals. Лирическата героиня в текста признава „If he didn′t care for me, I could have never made him mad, but he hit me and I was glad" („Ако му бях безразлична, не бих могла да го влудявам, но той ме удари и това ме радва"). Тази песен е записана в далечната 1962 г.  и целта е била да привлече вниманието върху темата за домашното насилие, което жените обикновено премълчават. „От такъв текст на някоя уважаваща себе си жена може да й се прииска да свърши със себе си в знак на протест".

Списъкът свършва с текста на немско-английския електронен поект Snap! с композицията „Rhythm is a Dancer". За 17 години от излизането й, само мързеливците не са издевателствали над строфата „I′m serious as cancer when I say rhythm is a dancer" („Сериозен съм като рак, когато казвам, че ритъма е танцьор"). Преди година на сайта magpiemusic.com се проведе анкета, в коята именно тези текст беше обявен за най-идиотски.

Прочети още...

КОРМАН ИСМАИЛОВ: АХМЕД ДОГАН Е УМЕН И АНАЛИТИЧЕН, НО НАМЕРЕНИЯТА МУ НЕ СА ДОБРИ, ТЕ СА ЕГОИСТИЧНИ И КОМПЛЕКСАРСКИ ВАЛЕНТИН СЪЙКОВ: ПОКУПКАТА НА ИМОТ НА ЦЕНА 3 ПЪТИ ПО-НИСКА ОТ ПАЗАРНАТА ГОВОРИ ЗА НЕКОРЕКТНА ТЪРГОВСКА ПРАКТИКА, УКРИВАНЕ НА ДОХОДИ И НЕПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИ 5GMEDIA И BULGARIA NEWS ПУБЛИКУВАТ ЗА ПЪРВИ ПЪТ НАЙ-ВАЖНОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ ЗА BREXIT БЪЛГАРИТЕ, ЖИВЕЕЩИ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НИКОЛАЙ СТАЙКОВ: АНТИКОРУПЦИОННИЯТ ФОНД НЕ Е ПАРАЛЕЛНА ПРОКУРАТУРА, ГРАЖДАНИТЕ ИМАТ МЯСТО В ПРОЦЕСА, КОЙТО ТРЯБВА ДА ДОВЕДЕ НЕ САМО ДО СЪДЕБНА РЕФОРМА, НО И ДО РАБОТЕЩО ПРАВОСЪДИЕ РУМЕН РАДЕВ: ПАРТИИТЕ НАБЛЮДАВАХА С ТРЕВОЖНО ОЧАКВАНЕ ДАЛИ ЩЕ БЪДЕ СЪСТАВЕН КАБИНЕТ БЕЗ ТЯХНО УЧАСТИЕ И ЕТО ЧЕ ТОЙ Е ФАКТ ИВЕЛИНА ПЕНЕВА: СКЛЮЧЕНИТЕ ДОГОВОРИ ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ПО ОП „ИНОВАЦИИ И КОНКУРТОСПОСОБНОСТ” СА ОБЩО 862 С ОБЩ РАЗМЕР ОТ 1.007 МЛРД. ЛВ. ЛЮБА КУЛЕЗИЧ: КАТО НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ, ИМА ДИКТАТУРА. ТОЧКА ПО ВЪПРОСА. АЗ НЕ ЖЕЛАЯ ДА ЖИВЕЯ В ДИКТАТУРА!

Денят в снимки

Роден е Дъстин Хофман, един от най-изтъкнатите актьори на американското кино от края на XX век Още снимки »
Времето от Termo.bg
Time: 0.239 sec
Memory: 5.37 Mb
Peak memory: 5.71 Mb
Total SQL queries: 124
Total SQL time: 0.211 sec
Slowest SQL query time: 0.181 sec
Slowest SQL query:
SELECT 
									a.ID,
									a.publish as date,
									am.enabled,