ЛОЗАН ПАНОВ: НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК НА ИМОТ, А ОТ МЕН СЕ ИСКА ДА СЕ ОТКАЖА ДА РАБОТЯ, КАТО ПОДАМ ОСТАВКА ИЛИ ИЗЛЯЗА В ОТПУСК!

Председателят на ВКС коментира препоръката на Борисов да излезе в отпуск до приключване на проверката разпоредена от Цацаров
Bulgaria-news | 04.04.2019 17:28Πpeдceдaтeлят нa BKC зaяви cъщo, чe cпeциaлнo cдeлĸaтa c въпpocния aпapтaмeнт вeчe e билa oбeĸт нa paзшиpeнa дaнъчнa peвизия oт HAΠ, ĸoятo тoй нe знae дa e пpиĸлючилa. Πpиĸлючили ca caмo пpoвepĸи cpeщy нeгo ĸaтo физичecĸo лицe. Лозан Панов каза още, че както той, така и съпругата му са обект на проверки от НАП от много години.
Отделно на данъчната администрация се възлага извършване на данъчна проверка за установяване на факти и обстоятелства във връзка с придобиването и ползването на имот, описан в медийните публикации от "Ганева 2000" ЕООД (фирмата, собственост на съпругата на Панов). В рамките на данъчната проверка прокуратурата разпорежда да се установи произходът на средствата за купуване на имота, начинът на ползването му, както и спазването на данъчното законодателство във връзка с тази сделка.
Жена ми ми е казала, че притежава такъв имот тогава, когато се ожених за нея. Имотът е на юридическо лице, а когато един имот е на юридическо лице и някой ползва този имот, е съвсем нормално този, който е наел имотът, да плаща наема“, обясни Панов и посочи, че има документи за това.