МИХАЙЛОВА И КУНЕВА В ЗАГОВОР СРЕЩУ РУМЯНА ЖЕЛЕВА
Възможно ли е бившата външна министърка да отцепи 20 гласа от ЕНП? Изслушването в Европейския парламент е истинска касапница, твърдят информирани
Bulgaria News | 21.10.2009 01:08"Желева може да оттегли кандидатурата си за ЕК", предположи днес сайтът mediapool.bg. Защото външният министър Румяна Желева обяви, че депутати в Европейския парламент, включително и български, правят коалиция срещу избирането й за еврокомисар. "Но тази битка не е срещу мен, а срещу България", казва Желева. Тя твърди, че не се състезава със сегашния български еврокомисар Меглена Кунева, но отбеляза, че се създава впечатление за напрежение между лобитата в Европарламента, спори се кой е по-харесваният кандидат.... Не случайно номинирането на кандидатите се прави от правителството на съответната страна, защото еврокомисарят е изразител на неговата политика, на визията, която това правителство има за развитието на ЕС. Така че аз не се страхувам от конкуренция. Но не оставайте с впечатлението, че съм се предложила сама. Напротив, чувствам се страшно комфортно като външен министър. Аз бих могла да се откажа, ако ме помоли премиерът, никакъв проблем нямам".
Прочети пълния текст