Р.ОВЧ. ЩЕ СЪДИ МАРИЯ КАПОН.ТОЙ ЩЕШЕ ДА СЪДИ И БОЙКО БОРИСОВ?!

За БСП никой момент не е удобен за задаване на въпроси. Ако иска да ме съди - добре дошъл. Той преди искаше да съди и Бойко Борисов за „дъвките и близалките”, но последният взе, че стана премиер, каза Мария Капон
Bulgaria News | 09.10.2009 13:26Бившият народен представител Мария Капон използва правото си на отговор по БНТ1 и коментира изявлението на Румен Овчаров, че щял да я съди за публичните обвинения в корупция и лично облагодетелстване. Миналата седмица тя и Елеонора Николова внесоха в Софийска градска прокуратура сигнал за сключването на скандалната сделка за доставка на газ от Русия. В сигнала си те се позоваха на документи за допълнително засекретено споразумение към договора за доставка и транзит на руски газ. С него страната ни се задължава 2 пъти годишно да увеличава цената на синьото гориво до 2013 г. Годишните загуби от това са близо 500 млн. лева, т.е.
България е ощетена с 2 милиарда лева.
България е ощетена с 2 милиарда лева.
Веднага след това тя внесе в парламентарната Комисия за борба с корупцията сигнал за съмнение за корупционни практики и конфликт на интереси срещу депутата от Коалиция за България Румен Овчаров. Според председателя на Единната народна партия, комисията трябва да извърши проверка на връзките между Валентин Димитров - Топлото и Румен Овчаров, сделките и обществените поръчки и комисионните около ТЕЦ Варна и АЕЦ "Козлодуй". По думите й е имало информация от граждани, че
прокуратурата през 2006-2007 година е правила проверки и се е натъкнала на две офшорни сметки, собственост на Овчаров
или негови близки и захранвани с пари от комисионни. Председателят на комисията Яне Янев заяви, че следва „втори епизод на аферата Р.Овч.” и заяви, че ще разгледат сигнала.
В неделя бившият министър на икономиката и енергетиката заяви, че ще сезира прокуратурата за думите на Мария Капон. Според него тя говори неща, за които няма доказателства: "Ако имам офшорни сметки, посочете кои са те и колко пари има в тях".
"Някак си не е разбрал г-н Овчаров, защото ние подаваме институционален сигнал за 2-та милиарда, с които беше ощетена държавата, когато той беше енергиен министър и защото цената на газа от 1 януари догодина ще се увеличи", обясни тя в сутрешния блок на БНТ.
„Аз нищо не твърдя, аз задавам въпроси,
а комисията и прокуратурата имат задължението да проверят има ли такива сметки и ощетен ли е действително българския народ от действията или бездействието на Румен Овчаров”.
„Аз нищо не твърдя, аз задавам въпроси,
а комисията и прокуратурата имат задължението да проверят има ли такива сметки и ощетен ли е действително българския народ от действията или бездействието на Румен Овчаров”.
Овчаров нарече Мария Капон „поръчков играч” на Станишев, който „ръси глупости” точно преди конгреса на БСП, за да дискредитира вътрешнопартийните противници на председателя.
„Тогава сигурно и Мартин Димитров, и Иван Сотиров, и Яне Янев и медиите са поръчкови играчи на Станишев,
защото си позволяват вече три години да задават въпроси за тоя договор. За БСП никога не е подходящо време да им се задават въпроси! – отговори тя. – Те все са в предизборна ситуация – местни и национални избори на всеки две години, президентски, сега партийни... Е, кога да питаме за това, ощетена ли е действително България от действието или бездействието на техните министри?”
"Ако Овчаров иска да ме съди - добре дошъл.
Той преди искаше да съди и Бойко Борисов за "дъвките и близалките", но последният взе, че стана премиер.
Не се уплаших да застана срещу своите, когато сметнах, че са нарушени правата на гражданите, няма да се стресна и сега”, отговори председателката на Единната народна партия в предаването „Денят започва”.
Той преди искаше да съди и Бойко Борисов за "дъвките и близалките", но последният взе, че стана премиер.
Не се уплаших да застана срещу своите, когато сметнах, че са нарушени правата на гражданите, няма да се стресна и сега”, отговори председателката на Единната народна партия в предаването „Денят започва”.
Румен Овчаров я обвини също, че „клевети, политиканства и прави кариера на гърба на политическите опоненти”. „"Белите мишки" в главите да си ги държат за себе си. Ако продължават, както са тръгнали, скоро БСП ще се разпадне на отделни групи. А този разпад вече сме го виждали вдясно и знаем, че до нищо добро не води”, контрира Мария Капон.
„Конфликтът не е Овчаров срещу Капон, - каза тя. – Конфликтът е между гражданите на България и тези, които се облагодетелстват на техен гръб”.
„Имахме прекрасен договор до 2010 г. с едни цени и той си позволи да промени тези цени", посочи тя и добави, че днес има среща с министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков точно по тези въпроси - кои са били концесионерите, наложили тези промени в договора, кои са фирмите-посредници, защото тези пари сега ги плащат българските граждани.
„Конфликтът не е Овчаров срещу Капон, - каза тя. – Конфликтът е между гражданите на България и тези, които се облагодетелстват на техен гръб”.
„Имахме прекрасен договор до 2010 г. с едни цени и той си позволи да промени тези цени", посочи тя и добави, че днес има среща с министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков точно по тези въпроси - кои са били концесионерите, наложили тези промени в договора, кои са фирмите-посредници, защото тези пари сега ги плащат българските граждани.

Роден е Дъстин Хофман, един от най-изтъкнатите актьори на американското кино от края на XX век
Коментари и мнения
Напиши коментар