МИХАИЛ ЕКИМДЖИЕВ: СЪДЕБНАТА СИСТЕМА СЕ ДЪРЖИ НА МАГИЯ
За съжаление трябва да призная, че в адвокатското съсловие доминира един конформистки манталитет, при който повечето колеги внимават да не станат неприятни на някой съдия или прокурор, казва известният адвокат
Bulgaria News | 24.06.2011 16:19„Ако проследите публичните ми изяви, ще видите, че поне от 15г. аз съм може би най-острият критик на съдебната система. Смятам, че това, което се случва в момента, е едно самосбъднало се пророчество – че тази система вече не функционира като система. Това е един механичен сбор от модули, отделни институции и хора, които се държат на някаква магия. Ентропията доминира над подредеността, стига се до критична маса от разнопосочност на действия и говорене”, коментира в ефира на радио К2 адвокат Михаил Екимджиев. „Най-малко адвокатите могат да променят нещо на институционално ниво. За съжаление трябва да призная, че в адвокатското съсловие доминира един конформистки манталитет, при който повечето колеги внимават да не станат неприятни на някой съдия или прокурор. Това е една робска психика, която допринася за възпроизвеждане на пороците на съдебната система. Всяка власт работи добре, когато бъде притискана, поставяна под напрежение.
Прочети пълния текст