КОМУ Е НУЖЕН ПРЕЗИДЕНТЪТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ?
От него нищо не зависи, а той се опитва да направи всички зависими от себе си. В малката и бедна фирма България имаме Съвет на директорите, Изпълнителен директор и Надзорен съвет - не е ли прекалено? Как Първанов зорлем ни превърна в защитници на Бойко
Соня Колтуклиева | 09.09.2009 12:48Защо изобщо ни е президент, питам се от няколко дни и не намирам много основания малка и бедна България да издържа три тежки администрации: парламент, президентство, правителство. Някой сигурно би ме обезглавил като враг на демокрацията. Ще го попитам тогава: с какво си спомня последните български президенти? Да ви кажа аз. С разпалването на войни между институциите. Желю Желев спретна "Боянски ливади". Размаха пръст на съпратиеца си Филип Димитров, сащиса и обезкуражи сините симпатизанти, неговите подопечни "осветиха" една оръжейна сделка, която ни подреди в черната редица на държавите, нарушаващи югоембаргото. На Петър Стоянов не му стискаше да се изрепчи публично на тираничния Иван Костов. Той остана в паметта ми с оня грозен телевизионен диспут, когато с бившия син вътрешен министър Богомил Бонев се замеряха с доклади и на принципа двама се карат, третият печели - неучастващият в компроматната баталия Георги Първанов спечели първия си мандат.
Прочети пълния текст