КОСТОВ СЕ НАДЯВА БОЙКО ДА СЕ ПРОВАЛИ И ТОЙ ДА ДОЙДЕ НА БЯЛ КОН
Този филм вече сме го гледали. Така Командирът измами Филип Димитров да поиска "вот на доверие", за да му вземе мястото. Той си вярва, че е бил най-успешният премиер и мечтае да се върне като спасител. Бойко се втвърдява и не дава да го командирстват
Соня Колтуклиева | 14.07.2009 19:49Иван Костов се подсмихва саркастично. С оня неприкрит подтекст:"Пак ще опрете до мен". След нокаутът на 17 юни 2001 година командирът замлъкна задълго и стоя безсловесен, докато бившият му сподвижник д-р Михайлов го извади от безтегловността. Каквито и илачи да му е предписвал, явно го е презаредил, защото Костов изглежда готов ... да се върне. Не просто като коалиционен партньор на победителя, а като Победител. Спомням си един наш личен разговор през `97-ма. Тогава бях икономическа журналистка и разпалено му обяснявах как правителството на Жан Виденов води страната към пълна катастрофа. Не че икономистът Костов не го съзнаваше по-добре от мен. На моите превъзбудени вайкания, той хладнокръвно, с характерната му иронична полуусмивка, отговори:"Колкото по-зле толкова по-добре. Хората ще ги намразят и ние ще спечелим изборите". Опитах се да му възразя, че нещо трябва да се направи - това е нашата държава и нашият живот. Но нямаше никакъв смисъл. За Иван Костов политиката е занятие за лично ползване. Костов чакаше Царя да се провали и народът отново да призове него - своят Спасител. После зачака Тройната коалиция да изтрещи и той да се появи като най-компетентният. Сега отново чака.
Прочети пълния текст