ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ: НЕ МЕ ПРИШИВАЙТЕ КЪМ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ПРОЕКТ НА ПЪРВАНОВ!
Винаги съм коментирал критично ролята на Георги Първанов при съставянето на правителството на Тройната коалиция и близостта му с престъпни олигархически фигури
Bulgaria News | 28.10.2010 17:51Видният български журналист и политически коментатор Велизар Енчев в открито писмо до медиите отрече да е активен участник в спрягания нов политически проект на президента Георги Първанов. Искам най-категорично да обявя, че написаното от Таня Петкова в „Мediapool.bg” изобщо не отговаря на истината. Точно обратното – в последните 20 години съм сред най-острите и последователни критици на вътрешната и външната политика на Георги Първанов, особено на неговото обвързване със Слободан Милошевич по време на кървавия разпад на Югославия, припомня Енчев. Той не пропусна да отбележи, че е автор на поне стотина телевизионни кореспонденции и коментари от Югославия, в периода 1990-1996 г., в които соча БСП и Георги Първанов като съпричастни на агресивната политика на сръбските социалисти, довела до гражданската война в страната.
Прочети пълния текст