КОМАНДИРА КЪМ ПЪРВАНОВ: ЗАЩО МЪЛЧИШ ЗА ТРАКТОРА?!
ДСБ няма да подкрепи Бюджет 2011 заради вдигането на осигурителната вноска. Иван Костов предупреди ГЕРБ, че партията на Генерала се огъва пред сериозната атака срещу нейното управление
Bulgaria News | 27.10.2010 14:20„Знакът, който съдията даде като пусна Алексей Петров под домашен арест, е – пускам го в политиката, в медиите, в скандалите. Аз се чудя защо този, който олицетворява нацията, мълчи за позора на съдиите”. Това бе коментарът на лидера на ДСБ и съпредседател на Синята колация Иван Костов в сутрешния блок „Денят започва” на БНТ. „Аз си мисля, че мълчи, защото е някъде около главата на “Октопод”-а”, недвусмислено намекна Иван Костов. По този начин лидерът на ДСБ стана първият политик от старата десница, който ясно и недвусмислено защити силовия вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов от водената срещу него компроматна война, инспирирана от Алексей Петров. Мълчанието на Георги Първанов около разгарящия се скандал е странно. Държавният глава не пропуска случай през последните месеци да атакува управлението на ГЕРБ, като внимателно внимава да не тръгне във фронтална атака срещу премиера Бойко Борисов. По всичко изглежда, че държавният глава няма да се намества в скандала, очаквайки взаимното изтощение на противниците, за да се появи в неговото затихване „като деус екс махина” и да раздаде оценките си като последна инстанция. Това няма да е прецедент в поведението на бившия лидер на БСП.
Прочети пълния текст