ГМО ВЕТО
Държавният глава Георги Първанов показа, че е готов да се заиграва с всяка една инициатива стига да му носи по-висок рейтинг
Bulgaria News | 19.02.2010 21:08Президентът Георги Първанов ще наложи вето върху промените в Закона за генномодифицираните организми (ГМО). В специално интервю за радио „Дарик” държавният глава обяви, че въпреки приетите от парламентарната екокомисия отстояния на площите, засети с ГМО."Мисля, че България има нещо, с което би могла да бъде много силна на световния пазар, това е именно чистото селскостопанско производство. Не съм съгласен с аргументите, или поне не ме убеждават за това, че политиката на ГМО създава достатъчно гаранции за здравето на хората, за чистотата на околната среда. Не виждам достатъчно аргументи. Може би с времето такива ще се появят, но ако аз не съм убеден, то не виждам как ще бъде убедено общественото мнение. Ако законовите постановки вървят в онзи твърд вариант, който беше обявен в началото на дискусията, ако няма необходимите наставления, буфери, гаранции, наистина ще се наложи вето”, категоричен беше Първанов.
Прочети пълния текст