СТАНИШЕВ: ВРЕМЕТО НА СИВИТЕ КАРДИНАЛИ В БСП ОТМИНА
„Времето на сивите кардинали в БСП отмина. Винаги съм бил за открита политика. Нека всеки, който има претенции да каже - аз съм кандидат за лидерския пост. А не постоянно да се правят интриги", заяви в предаването „Сеизмограф" на bTV лидерът на БСП
Bulgaria News | 13.02.2010 22:05Станишев припомни, че Румен Петков публично е защитавал Алексей Петров като човек, който работи за държавата. Същото важи и за Татяна Дончева, смята Станишев. Според него нито Дончева, нито Петков имат шансове да оглавят червената партия, която те очевидно разглеждат като инструмент за влияние. Станишев допълни, че с Алексей Петров са работили много висши ръководители на МВР, сред които Емануил Йорданов, Бойко Борисов и Румен Петков. Според Станишев Алексей Петров не е бил съветник в Държавна агенция „Национална сигурност"(ДАНС), а е заемал най-ниското експертно ниво. „ДАНС имаше председател и трима заместници, предложени от мен като министър-председател и подписани с указ на президента. От там нататък всички назначения са прерогатив на председателя на ДАНС", каза бившият премиер. Той нарече абсурдна тезата, че Петров управлявал агенцията и е имал достъп до кабинета на Станишев, какъвто нямали дори неговите червени съпартийци.
Прочети пълния текст