БОРИСОВ: ОТЗОВАВАМЕ ПОСЛАНИЦИТЕ И ТОЧКА
Правителството зачита мнението на президента Георги Първанов по казуса с посланиците ни в Турция и САЩ, но няма да смени своята позиция, че те трябва да се върнат в България, съобщи премиерът Бойко Борисов
Bulgaria News | 08.11.2009 18:44Правителството зачита мнението на президента Георги Първанов по казуса с посланиците ни в Съединените щати и Турция, но няма да смени своята позиция, че те трябва да бъдат отзовани, съобщи премиерът Бойко Борисов, цитиран от „Дарик”. „Зачитам мнението на президента. Известно време той беше в командировка и Министерски съвет взе решението, което счита за правилно. По закон той има право да го върне или да утвърди това, което сме взели като решение. Аз съм се запознал с доклада за двамата ни посланици и решението на външно министерство е абсолютно правилно и съответно решението на Министерски съвет. Убеден съм, че след като и президентът се запознае с всички материали, ще се съгласи с нас. Не виждам нищо лошо, което да е казал, напротив той каза: „Искам да прочета всичко, което пише за тях". Това ще му бъде предоставено и съответно тези, които доведоха до опорочаване на изборите и какво ли не да се направи там, ще си понесат наказанието. Много посланици са отзовавани досега", заяви Бойко Борисов.
Прочети пълния текст