ЖАЛБА НА ДЕНЯ: ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ ПОСТРАДАЛ ОТ КМЕТУВАНЕТО НА БОЙКО

Накратко: ЖАЛБА НА ДЕНЯ: ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ ПОСТРАДАЛ ОТ КМЕТУВАНЕТО НА БОЙКО
Снимка: Bulphoto, Миро Златев Не е лесно да си приятел на столичния кмет. А на българския премиер?

Премиерът си плати нощувката в хотела на олигарха в Обзор, но не е издължил 16 милиона лева на "Лукойл - България". На Генерала му омръзнало да се прави на полицай. Нима?! Да се направи на икономист, за разнообразие

Соня Колтуклиева | 04.09.2009 14:15
Ние и без друго си знаехме, че Валентин Златев много иска Бойко Борисов да стане премиер и енергично помага за това от няколко години. Досещахме се и защо той предпочита Генералът да се прехвърли от "Московска" 33 в кабинета на "Дондуков" 1. Но не допускахме нещо много важно - софийският кмет е пречел на петролния бос. Разкрива ни го най-сетне самият Бойко Борисов в интервю за многотиражния вестник "Шоу", предизвиквайки у читателите умиление и мъка.
Жалба на деня: "Вальо Златев ми е приятел от 20 години. Той казва по този повод - най-тежко ми беше, докато ти беше кмет. Не си ми дал да направя една бензиностанция в София, 16 милиона ми висиш - кметството не ми е платило за горивата - без лихви те кредитирам и съм осветил половината църкви и манастири в София с фасадно осветление. Ето, това съм спечелил от теб - казва той".
Божееее, че то било

много страшно да си приятел на Бойко Борисов - само даваш, нищо не получаваш. Губиш, не печелиш.

Когато е измислено понятието "мъжка дружба", то тя е измислена заради Бойко Борисов и Валентин Златев, нали?! Как ли шефът на "Лукойл - България" е оправдавал тези загуби, речи го невзети пари, милиони..., пред страховития си бос Вагит Алекперов?! Значи Бойко може да си плати нощувката в хотела на Валентинзлатевия баща в Обзор, но не е сколасвал да плати задълженията на софийското кметство. Ощетява "Лукойл", но се издължава пред фамилията Златеви. Както казва храбрият български народ : "На малки сметки всеки е ербап". Или...
Слабо познавам Валентин Златев, ама трябва да е много благороден човек, очевидно. Служителите от частната пиар агенция на вицепрезидента по комуникациите на "Лукойл - България" Дияна Дамянова самоотвержено се трудиха в предизборната кампания на ГЕРБ. Ива Петрони от D&D неустрашимо помагаше на Вежди Рашидов в Кърджали, не ще го изпусне от око и сега, когато художникът стана министър - талантливата бивша журналистка е шеф на кабинета му. Лили Филева от D&D пък е началник на дирекцията за "Връзки с обществеността" на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, дясна ръка на Бойко Борисов.

Валентин Златев безкористно помага на новата власт. Както на предишната. И на по-предишната.

Сега, когато Бойко владее не просто столицата, а цялата държавата, какви ли загуби ще претърпи горкият Валентин Златев?! Дано поне са верни слуховете, че онзи ден е финализирал сделката за покупката на курорта "Слънчев ден" от червения олигарх Георги Гергов за 30 милиона евро плюс 10 милиона поемане на дългове - така Златев ще влезе като акционер в Международен панаир - Пловдив, което си е good deal отвсякъде.
"Е, сега като станахте министър-председател, какво ли ще спечели...", пита интервюиращата. Премиерът отговаря: "Според мен, когато се знае нещо, няма повод за атаки. Ако утре дам нещо на Златев, тогава разбирам да ме атакуват."
За такива случаи коментарът е ясен:" Казва ли ти някой и смееш ли да питаш"?!
Бат`Бойко непрестанно дава сигнали, че няма пощада нито към предишните, нито към своите. И без умора дава пример с някой си Карамфилов, дето в петък го назначил за заместник-председател на Държавната агенция по горите, а в понеделник го уволнил. Защото "за една събота и неделя толкова кадрушки беше направил, че..." Този пример брадяса.
Защо обаче министър-председателят пропуска да си спомни, че във вторник обяви за министър на земеделието Десислава Танева, в сряда следобед я отстрани. Защо? Ако сливенската земевладелка от "Мел инвест холдинг" има нещо тъмно в биографията си и не е подходяща за министър, какво я прави приемлива за председател на парламентарната земеделска комисия?! Извинете, България е парламентарна република, та се предполага, че народните представители са по-важни и по-отговорни от временните квартиранти в министерствата. Публична тайна е, че

поддръжниците на Десислава Танева вгорчават живота на министъра на земеделието Мирослав Найденов и се готвят за мач-реванш.

Най-високопоставените между тях забравят, че именно Найденов преди изборите извади на показ срамните истории със заменките, пропускат да отбележат решителните му реформи в тази индустрия, забатачвана от десетилетия. Глупаво и необяснимо е Мирослав Найденов да бъде атакуван от своите, при положение, че е най-успешният министър от кабинета "Борисов" досега.
Чувам от приятели да цитират премиера, който казвал: искам двама-трима от бившите министри в затвора и един от нашите - също. Ако някой ви каже, аз съм човек на Бойко, да знаете, че не е и към него бъдете най-безмилостни! На пързалката вече е ексземеделският шеф Валери Цветанов. Кой ли от сегашните ще го последва в късната есен?
И друго ми казват познати, които министър-председателят назначи на високи постове: ей, внимавайте, много внимавайте, да нямате конфликт на интереси, защото си отивате на секундата... Значи е безпощаден. Затова "на първо четене" приемам, че няма нищо укоримо във включването на EVN в проекта "Горна Арда", открит навремето от премиера Иван Костов с огромна тупурдия в прослава на турския "Джейлан холдинг". Защото в българския клон на австрийското електроразпределително дружество EVN на ръководна длъжност доскоро се трудеше министърът на икономиката, енергетиката и туризма. Трайчо Трайков балансира ситуацията. За шеф на АЕЦ "Козлодуй" беше назначен ръководен кадър на друго чуждестранно електроразпределително дружество - ЧЕЗ.
Бойко, сбърчил морно чело пред камерите, не пропуска да се похвали: "Ами залата, на която за 19 минути й свалих цената - 18 милиона лева?" Това са парите за комисиони, неуморно повтаря той. Тоест,

министър-председателят уличава "Главболгарстрой", че са включили в цената 18 милиона лева комисиони. Нали така излиза?!

Само че вместо да ги укори и отстрани от строежа на спортната зала, той ги героизира публично, че са били така мили и благородни да свалят цената с 18 милиона лева. Не е ли тъпо всичко това? Един ден министър Росен Плевнелиев изгърмява как "Главболгарстрой" направил ремонт на МРРБ за някакви фантастични пари, на другия ден Бойко Борисов и Симеон Пешов позират прегърнати пред медиите. Не е ли подозрително всичко това?
"В момента, в който трябва да се концентрирам в градивни неща - трансплантациите например, аз действам като полицай. И принуждавам и министрите да го правят...", гневи се премиерът в "Шоу". Яааа, откога пък ролята на полицай му натежа. Нали сладострастно повтаряше: викайте ми пожарникар и полицай, няма да ме обидите, горд съм с това. Неотдавна в "Челюсти" по Нова ТВ искрено довери, че най-щастлив се е чувствал като главен секретар на МВР.
И на мен не ми се иска, ама никак не ми се иска премиерът на страната ми да се прави вечно на полицай. Хайде малко да поиграе на икономист, за разнообразие. Симпатичен ми е Симеон Дянков, но ми се струва, че трудно се справя сам. Вчера бившият съветник в ДАНС Алексей Петров

укори някогашния си спортен съперник, че лихвите по кредитите са най-високи в Европа. Прав е.

Това журналистите го повтаряме от началото на кризата. От полза ще бъде, ако Бойко Борисов предизвика среща на управителя на БНБ, шефовете на търговските банки, представителите на реалния бизнес, за да поумуват как да се спре драматичния спад в производството и как да се облегчи кредитирането на инвеститорите. У нас лихвата по заемите е 10-12%, във Великобритания - 0,5%.
В предизборната програма от 15 правила на Симеон Дянков беше записано държавата да отпусне нов транш от 250 милиона лева за подпомагане на малкия и среден бизнес чрез заеми за производство с фиксирана ниска лихва. Правителството на Станишев предостави на Българската банка за развитие 500 милиона лева.

От правителството на Бойко Борисов няма ни вест, ни кост по този въпрос.

Пред журналистката Данка Василева Бойко Борисов се оплаква, че столовете в премиерския кабинет, наследени от Сергей Станишев, били като гинекологични (кога ли пък е сядал на гинекологичен стол и какво толкова неприятно са му правили?) и затова ги разкарал, пренесъл си кметския от "Московска" 33 и сега си му е гот. А дали Министерски съвет е платил столовете на столичното кметство? Шегувам се.
Същият ли стол ще си отнесе Бойко по-догодина от "Дондуков" 1 на "Дондуков" 2...

Прочети още...

БОРИСОВ ПОДГОТВЯ „ДЖЕНТЪЛМЕНСКО СПОРАЗУМЕНИЕ“ ЗА ПРОМЕНИТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА EДИН БЪЛГАРСКИ ЛЕВ НЯМА ДА БЪДЕ ПОХАРЧЕН ЗА ГЪРЦИТЕ БОРИСОВ: ЩЕ БЪДЕ АКТУАЛИЗИРАН НАЦИОНАЛНИЯТ БЮДЖЕТ, ТАВАНЪТ НА ДЪЛГА И НЗОК СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: КАКВИ РЕФОРМАТОРИ СТЕ ВИЕ?! ВИЕ СТЕ РЕАНИМАТОРИ НА ПАРТИИ В КЛИНИЧНА СМЪРТ И ПОЛИТИЦИ В БУДНА КОМА ДАЛИ СМЕТКИТЕ НА РАДАН (КОСТОВ) НЯМА ДА ИЗЛЯЗАТ КРИВИ И ДСБ ДА ОСТАНЕ В ПОЛИТИЧЕСКАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ КАТО УБИЕЦА НА ДЯСНОТО?! МОДЕРНИ ВРЕМЕНА: ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЕНП ВИЛФРИД МАРТЕНС ПОДКРЕПИ ЛИДЕРА НА ГЕРБ БОЙКО БОРИСОВ С TWEET БОЙКО БОРИСОВ:НАРОДЪТ НИ ДАДЕ МНОГО ДОБЪР УРОК;КАЗА -ДА,ВИЕ СТЕ ПЪРВИ,НО ТРЯБВА ДА СЕ РЕФОРМИРАТЕ ГЪРЦИЯ СЕ ЯДОСА НА БОРИСОВ БАРАК ОБАМА: БЪЛГАРИЯ Е ВСЕОТДАЕН ПАРТНЬОР НА САЩ В БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА И ТЕРОРИЗМА

БОРИСОВ ПОДГОТВЯ „ДЖЕНТЪЛМЕНСКО СПОРАЗУМЕНИЕ“ ЗА ПРОМЕНИТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА

21.07.2015 08:38 Премиерът Бойко Борисов е възложил изготвянето на декларация за трите основни промени в...

EДИН БЪЛГАРСКИ ЛЕВ НЯМА ДА БЪДЕ ПОХАРЧЕН ЗА ГЪРЦИТЕ

17.07.2015 22:49 Той обяви още, че въпреки участието на България в спасителния механизъм за Гърция,...

Денят в снимки

Роден е Дъстин Хофман, един от най-изтъкнатите актьори на американското кино от края на XX век Още снимки »
Времето от Termo.bg
Time: 0.300 sec
Memory: 5.37 Mb
Peak memory: 5.68 Mb
Total SQL queries: 158
Total SQL time: 0.264 sec
Slowest SQL query time: 0.203 sec
Slowest SQL query:
SELECT 
									a.ID,
									a.publish as date,
									am.enabled,