ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: МАКСИМАЛНО БЪРЗО ЩЕ СЪСТАВИМ КАБИНЕТ

Кабинетът ще е дясноцентристки. Предстои изготвяне на антикризисни мерки
Невена Картулева | 06.07.2009 00:38Какви първоначални действия ще предприеме новото правителство?
Ще вземем антикризисни мерки. Трябва да се направи експертна оценка на бюджета. Нашата задача е от тук нататък да получаваме добрите оценки на Европейската комисия и на Европа. Ще работим за напредъка и за развитието на страната.
Какво ще е новото правителство?
Аз съм убеден, че ГЕРБ ще успее да състави дясноцентристки кабинет. И това ще стане максимално бързо, без да губим време. Вярвам, че предстои силно демократично управление.
Как ще коментирате почти двойната разлика между ГЕРБ и вашите основни опоненти БСП, въпреки ще социолозите ви предричаха победа с не повече от 10% преднина?
Не съм спирал да вярвам, че ще имаме категорична победа и това се случи. За това помогна силната мобилизация сред избирателите и желанието им да гласуват, за да променят статуквото. Именно високата избирателна активност пребори купуването на гласове. Показахме, че демокрацията е по-силна от всякакви конюктурни сценарии.
Вярно ли е, че Бойко Борисов няма да бъде премиер?
Както и преди казах, надяваме се, че лидерът на ГЕРБ ще заеме премиерския пост като подарък за 50-та си годишнина. Решенията обаче не се вземат самосиндикално от никой в партията и предстои да обсъдим този въпрос.