БОРИСОВ: ДА СИ ПРЕМИЕР Е ДЕСЕТ ПЪТИ ПО-ЛЕСНО, ОТКОЛКОТО ДА СИ КМЕТ

Накратко: БОРИСОВ: ДА СИ ПРЕМИЕР Е ДЕСЕТ ПЪТИ ПО-ЛЕСНО, ОТКОЛКОТО ДА СИ КМЕТ
Снимка: Bulphoto, Евгени Димитров Премиерът тънко се подигра на Президента - за трети път вече бил "доставял" природен газ. По кои тръби? Може би по Интернет?!

Най-щастлив Генералът е бил като главен секретар на МВР. С Путин са си говорили като "черен колан" на "черен колан". Ще закрива ДКЕВР. Няколко ексминистри ще получат присъди

Соня Колтуклиева | 28.08.2009 13:27
Бойко Борисов най-сетне призна, че вече никой не му пречи. Какво облегчение за целокупния български народ! Като поиска премиерът да се реши някакъв проблем, има си телефони с копчета, натиска едно копче ииии хоп!, нещата се решават. Чрез натискане на копчетата - държавата си се управлява и без големи усилия от негова страна. Важното е правилно да е подбрал копчетата, ама пък някое като се строши, слага ново.
Дали му харесва да е премиер?! Май не. Най-хубаво му е било като главен секретар на МВР. Това не е новина. Личеше му и досега.

Той е екшън герой, да се гърчи в менгемето на официалния костюм не е най-доброто състояние на духа и материята Бойкова.

Още в нощта след изборите обясни, че не е искал да става министър-председател, но резултатите от вота са го принудили да направи това. Ако трябва да бъдем точни, Ахмед Доган направи Бойко премиер. С добре обмисленото си за своя електорат и безумно арогантно за всички останали, изказване в с. Кочан, Соколът наля на ГЕРБ в часовете преди 5 юли кофа от свежи проценти.
Борисов и Путин си говорили по телефона просто и ясно, като "черен колан" на "черен колан" - нали са шампиони по джудо и карате! Няколко пъти Бойко повтори, че в отношенията му в Русия, сигурно и не само с нея, маниерът ще бъде: "да" или "не", защото и "не" е отговор. За нас са добри и "Набуко" и "Южен поток", стига да има гарантирани доставки на газ. Е, тук ще му се опънат от Брюксел. Евросъюзът си иска "Набуко" и търси финансиране за него. "Южен поток" си е на Путин, фигуративно казано.

Премиерът тънко се подигра на Президента - за трети път вече бил "доставял" природен газ

- последният път след вчерашната му среща с туркменистанския президент. Така си е. В разгара на газовата война през тази зима Георги Първанов се изцепи, че румънският му колега обещал от север да ни доставят безценното гориво. По тръбите на Интернет, навярно.
Една забележка пътьом: Бойко произнася прословутия нефтопровод като Бургас-Александропулис. Казва се Александруполис (Alexandroupolis). Така поне е правилно на гръцки. Как му викат в Банкя, не знам.
Бойко: Защо само един министър да не отговаря за НАПИ?! Аз не искам да ми се явяват няколко души и да ми пеят ми..ми... фа, сол, искам да говоря с един човек. Като не се справи - ще го махна. Кандидати за министри много...
Бойко: Не може министърът да взима 3 000 лева заплата, а експерти - 6 - 7 000. Ако министрите взимат по-малко, значи те се дотират отнякъде. Не гризкам тези от "Информационно обслужване". Пуснах ведомостите... после говорих (б.а. за огромните им заплати). 

Премиерът: Аз съм пожарникар и ченге, каквото искате кажете... Не ме обиждате. 

Бойко: Убеден съм, че няколко бивши министри ще получат присъди.
За втори път тази седмица Бойко Борисов публично се ядоса и яко си изпусна нервите - първият беше онзи ден в Министерски съвет, когато журналисти му цитираха бившите управляващи за осигурените от тях пенсии. Сега - защото водещата му цитира бившата вицепремиерка Меглена Плугчиева за отношенията с ЕС и проблемите с еврофондовете. И пак даде примери с магистралите. Като толкова много знаели, къде са магистралите София - Бургас, София - Благоевград... Извинете, ама България да не е писта на Формула 1?! Да, пътищата и магистралите са много важни - заради хората, заради туризма, заради икономиката като цяло... Ама не са всичко, все пак. Ееее, крайно време е магистралите да не са единственият аргумент на Борисов срещу Тройната коалиция. Изтърка се вече.
Предупреждение към журналистите: ако не искате да си навличате свещения гняв на Императора - не цитирайте с добро бившите министри, още по-малко експремиера. Утре започва от днес. Всичко започва от днес. Вчерашният ден е на провалилите се политици и Бойко не дава пет пари за тях.

Бойко Борисов  няма и няма да има пиари. Журналистите му звънят по телефона и ако той самият прецени - дава или не дава интервю.

Прав е, ама много е прав. Само едно уточнение: ведомствените отговорници за връзките с медиите не са пиари. Даже, напротив, обикновено са анти пиари и са срам за тази силна и важна професия. Те са чиновници. Те са лаещи кучета, вързани на къса и бодлива каишка. Податливи са на опасната зараза да се превъплъщават в началниците си, да се изживяват като министри, да си въобразяват, че пишат историята. Смешници!
От разговора с Диана Найденова стана ясно, че Бойко е гледал много от предаванията й. Така си и знаехме. Той е спортист, става рано, прави гимнастика на мускулите си и започва гимнастиката на речта. Сутрин му се говори, много му се говори... Обхваща го нещо като мини-депресия след мълчаливата нощ.
Интервюто по Нова ТВ беше дълго, но напоително. Бойко от интервюта не се уморява. Изчака търпеливо прекъсването за рекламите с "ефективно слабително" и нови джиесеми с фенерче и продължи да обяснява действията си.
Бойко: Щом "ще ги", искам "ги", като кажеш "ще" - искам да ги видя. Да наредят конфискуваните коли на паркинга и да кажат коя на кого е, а не да се хвалят кого ще ловят... Така де, прав е, иначе генерал Борисов ще заприлича на генерал Бонев, който пращаше напред-назад качулатите барети, громеше бандюгите, все ловеше някого,  та накрая улови само Нона Йотова.

Премиерът дал 20 дни срок на шефовете на РДВР-та. Да се явят при него и да му съобщят кои са босовете на мафията,

кои са наркодилърите, кои са перачите на ДДС, криминалния контингент и да кажат - по този случай се води дело, кога чакаме реализация, работим с "Данъци" и БОП - да са готови с това в регионалните дирекции на МВР и тогава ще се решава кого ще уволнява. Ако някой не знае или тепърва ще научава  кои са наркодилърите, да отиде да пита майките в квартала.

Само права без задължения са оставили на електроразпределителните дружества при приватизацията им

- обясни премиерът драмата, която обикновеният потребител изпитва на гърба си всеки ден. Тримесечното отчитане хората не го искат. Аз съм за това, което на хората им е по-удобно...
Браво, г-н премиер, действайте, ние сме с Вас в лютата битка срещу високомерните и нагли рекетьори-монополисти от електроразпределителните дружества!

Финален гаф на водещата: И вие като Станишев сте ерген?!

Бойко: Не ви е работа на вас какъв съм аз. По цял ден и вечер съм пред очите на хората. Остане ли ми време, ще се оженя...

Къде отива сега? Бойко: "Ще отида на парламентарен контрол, питат ме нещо, което ще отида да отговоря от уважение към парламента. Бунището и след 20 години е бунище - това е въпросът с външно-търговските дружества". И тук е прав. Що за приумици на това политическо недоразумение от Синята коалиция Лъчезар Тошев на фона на реалните всекидневни проблеми на хората?! Чисти глупости.

Прочети още...

ЦВЕТАНОВ ЗА РАДЕВ: НЕ ИСКАМ БЪЛГАРСКИЯ МАДУРО ДА НИ ВОДИ КЪМ РЕЖИМА НА ВЕНЕЦУЕЛА МИРОСЛАВ БОРШОШ, ДИРЕКТОР НА НДК, НЕНАДЕЙНО СЕ РАЗГНЕВИ И ПРОГЛАСИ: КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗВАМ ДА ПОДПИСВАМ НОВИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ! ПУТИН С АТАКА СРЕЩУ ОБАМА – АДМИНИСТРАЦИЯТА МУ СЕ ОПИТВАЛА ДА ПОДРОНИ АВТОРИТЕТА НА ТРЪМП СИДЕРОВ И ЧУКОЛОВ ОСТАВАТ НА СВОБОДА СРЕЩУ 6 000 ЛЕВА ВСЯКО ПЕТО ДЕТЕ Е ОБЕКТ НА ТОРМОЗ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ ДИМИТЪР РАДЕВ: ЗАПЛАТИТЕ В БНБ ЩЕ СТАНАТ ПУБЛИЧНИ ПОДГОТВЯТ ПЕЧАТНИЦАТА НА БНБ ЗА ПЕЧАТАНЕ НА ЕВРОБАНКНОТИ БОРИСОВ ПОДГОТВЯ „ДЖЕНТЪЛМЕНСКО СПОРАЗУМЕНИЕ“ ЗА ПРОМЕНИТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА EДИН БЪЛГАРСКИ ЛЕВ НЯМА ДА БЪДЕ ПОХАРЧЕН ЗА ГЪРЦИТЕ ЕКИПЪТ НА БНБ НЯМА ДА БЪДЕ ПОДКРЕПЕН ОТ РЕФОРМАТОРИТЕ, БСП И АБВ

ЦВЕТАНОВ ЗА РАДЕВ: НЕ ИСКАМ БЪЛГАРСКИЯ МАДУРО ДА НИ ВОДИ КЪМ РЕЖИМА НА ВЕНЕЦУЕЛА

02.03.2019 09:57 „Аз не искам българския Мадуро да ни води към режима на Венецуела. Ние трябва да се...

МИРОСЛАВ БОРШОШ, ДИРЕКТОР НА НДК, НЕНАДЕЙНО СЕ РАЗГНЕВИ И ПРОГЛАСИ: КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗВАМ ДА ПОДПИСВАМ НОВИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ!

26.06.2017 21:15 Категорично отказвам да подписвам нови обществени поръчки, свързани с подготовката на...

Денят в снимки

Роден е Дъстин Хофман, един от най-изтъкнатите актьори на американското кино от края на XX век Още снимки »
Времето от Termo.bg
Time: 0.298 sec
Memory: 5.42 Mb
Peak memory: 5.76 Mb
Total SQL queries: 167
Total SQL time: 0.256 sec
Slowest SQL query time: 0.184 sec
Slowest SQL query:
SELECT 
									a.ID,
									a.publish as date,
									am.enabled,