СТАНИШЕВ: ВРЕМЕТО НА СИВИТЕ КАРДИНАЛИ В БСП ОТМИНА

Накратко: СТАНИШЕВ: ВРЕМЕТО НА СИВИТЕ КАРДИНАЛИ В БСП ОТМИНА
Снимка: financebg.com „Тези, които днес говорят за Алексей Петров, са много повече свързани с него, отколкото аз или БСП. Да се каже, че Алексей Петров е продукт на БСП е пълна манипулация", каза Станишев.

„Времето на сивите кардинали в БСП отмина. Винаги съм бил за открита политика. Нека всеки, който има претенции да каже - аз съм кандидат за лидерския пост. А не постоянно да се правят интриги", заяви в предаването „Сеизмограф" на bTV лидерът на БСП

Bulgaria News | 13.02.2010 22:05
Сергей Станишев припомни, че Румен Петков публично е защитавал Алексей Петров като човек, който работи за държавата. Същото важи и за Татяна Дончева, смята Станишев. Според него нито Дончева, нито Петков имат шансове да оглавят червената партия, която те очевидно  разглеждат като инструмент за влияние. Станишев допълни, че

с Алексей Петров са работили много висши ръководители на МВР, сред които Емануил Йорданов, Бойко Борисов и Румен Петков.

Според Станишев Алексей Петров не е бил съветник в Държавна агенция „Национална сигурност"(ДАНС), а е заемал най-ниското експертно ниво. „ДАНС имаше председател и трима заместници, предложени от мен като министър-председател и подписани с указ на президента. От там нататък всички назначения са прерогатив на председателя на ДАНС", каза бившият премиер. Той нарече абсурдна тезата, че Петров управлявал агенцията и е имал достъп до кабинета на Станишев, какъвто нямали дори неговите червени съпартийци.

„Тези, които днес говорят за Алексей Петров, са много повече свързани с него, отколкото аз или БСП.

Да се каже, че Алексей Петров е продукт на БСП е пълна манипулация", каза Станишев, припомняйки, че присъствието на Петров в ДАНС е навредило на агенцията.
Станишев се е срещал с Алексей Петров само два пъти - и двата пъти като министър председател. Първият път бил още в началото на мандата на Тройната коалиция, когато Петров бил поканен в широка група експерти в областта на национална сигурност. Вторият път бил малко преди изборите. Тогава Станишев извикал Петров, за когото упорито се говорело, че ще влиза в политиката. Бившият премиер казал на агента да направи избор - или да остане да работи в ДАНС, или да се впусне в политиката. На разговора присъствал и тогавашния председател на агенцията по сигурността Петко Сертов. Според Станишев,

ако се иска разпечатка от телефонните разговори на Алексей Петров, името му няма да фигурира там
.

Сергей Станишев нарече дейността на МВР пиар акция, с която се отклонява общественото вниманието от болничната реформа и безработицата. „Подкрепям всички усилия да се преборим с организираната престъпност, ако има доказателства. Всяка следваща акция замъглява предишната", каза лидерът на БСП.
Бившият премиер допълни, че силната опозиция е жизненоважна за управлението в момента и отслабването на червената партия не е от полза за държавата.

Прочети още...

ЦВЕТАНОВ ЗА РАДЕВ: НЕ ИСКАМ БЪЛГАРСКИЯ МАДУРО ДА НИ ВОДИ КЪМ РЕЖИМА НА ВЕНЕЦУЕЛА БОРИСОВ ПОДГОТВЯ „ДЖЕНТЪЛМЕНСКО СПОРАЗУМЕНИЕ“ ЗА ПРОМЕНИТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА EДИН БЪЛГАРСКИ ЛЕВ НЯМА ДА БЪДЕ ПОХАРЧЕН ЗА ГЪРЦИТЕ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ЩЕ УЧАСТВА В КОНФЕРЕНЦИЯ НА „МОЗЪЧНИТЕ ТРЪСТОВЕ” В САЩ БОРИСОВ: ЩЕ БЪДЕ АКТУАЛИЗИРАН НАЦИОНАЛНИЯТ БЮДЖЕТ, ТАВАНЪТ НА ДЪЛГА И НЗОК ПРЕЗИДЕНТЪТ: ВСИЧКИ,КОИТО СА НА УЛИЦАТА СА ПРОТЕСТИРАЩИ ГРАЖДАНИ И ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЧУТИ РОМИ СЕ СЪБИРАТ В ПАНАИРА НА ЧЕРВЕНИЯ ОЛИГАРХ ГЕОРГИ ГЕРГОВ ДА СЪЗДАВАТ ПАРТИЯ В ПОДКРЕПА НА БСП ФЕЙСБУК-ФОЛКЛОР: "СТАНИШЕВ -НОВИЯТ ЦАР КИРО", "УЧИ,МАМА,ДА НЕ ХОДИШ НА КОНТРАПРОТЕСТ", "ВСИЧКОТО МЕРИНДЖЕЙ ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО","СЛУЧАЕН ПРЕВОЗ ПОДКРЕПИ СЛУЧАЙНА ВЛАСТ" ИЗКУСТВОТО СРЕЩУ БРУТАЛНОСТТА: ТРИМЕТРОВИ ПАНА С ЛИЦАТА НА ТРИГЛАВАТА ЛАМЯ ПРИПОМНЯТ КАК ЗАПОЧНА ВСИЧКО НА 14 ЮНИ

Коментари и мнения

Напиши коментар

* Вашето име:
* Коментар по темата:
* Моля въведете кода от картинката:

* Задължителни полета

ЦВЕТАНОВ ЗА РАДЕВ: НЕ ИСКАМ БЪЛГАРСКИЯ МАДУРО ДА НИ ВОДИ КЪМ РЕЖИМА НА ВЕНЕЦУЕЛА

02.03.2019 09:57 „Аз не искам българския Мадуро да ни води към режима на Венецуела. Ние трябва да се...

БОРИСОВ ПОДГОТВЯ „ДЖЕНТЪЛМЕНСКО СПОРАЗУМЕНИЕ“ ЗА ПРОМЕНИТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА

21.07.2015 08:38 Премиерът Бойко Борисов е възложил изготвянето на декларация за трите основни промени в...

Денят в снимки

Роден е Дъстин Хофман, един от най-изтъкнатите актьори на американското кино от края на XX век Още снимки »
Времето от Termo.bg
Time: 0.543 sec
Memory: 5.40 Mb
Peak memory: 5.73 Mb
Total SQL queries: 161
Total SQL time: 0.512 sec
Slowest SQL query time: 0.280 sec
Slowest SQL query:
UPDATE bn_articles SET 
					views = views + 1 WHERE ID = 20990 LIMIT 1