РУМЕН ОВЧАРОВ ПОЧТИ СИ ТРЪГНА ОТ БСП – СОФИЯ

Накратко: РУМЕН ОВЧАРОВ ПОЧТИ СИ ТРЪГНА ОТ БСП – СОФИЯ
Снимка: Ibox.bg Това бяха последните ми избори. Много ми се ще да не ги разглеждате като бягство. Не съм бягал. Нямам и намерение да бягам, обяви лидерът на БСП – София Румен Овчаров

Георги Кадиев отказа да се кандидатира за лидер. Столичните социалисти ще бистрят процедурата за избор на нов председател на местната структура

Bulgaria News | 01.12.2009 13:31
Председателят на Градския съвет на БСП София Румен Овчаров заплаши, че може да оттегли оставката си, която подаде след последния партиен конгрес. Това стана ясно от негово изказване на заседание на пленума на партията, което се проведе в понеделник късно вечерта.

„Има един-единствен вариант, при който аз мога да остана председател на БСП София”,

предупреди лидерът на столичните социалисти.
Ако хора, отново с мръсни ръце, се опитват да интригантстват в организацията, аз мога да преоценя решението си. Не става дума за моето лично благополучие. Има единствена причина, която може да ме накара да променя решението си. В политиката всичко е възможно. В политиката са важни реализираните цели, а не емоциите, заяви Овчаров.
БСП в София трябва да даде знак за промяната, отбеляза председателят на Градския съвет на БСП София.
Той обясни, че резултатите от частичните местни избори в София са знак за тази промяна в БСП. Тон за този знак дадохме тук в София – за моралната промяна, за моралното обновление в партията. По думите му Градската организация на БСП София е постигнала „не война на поколенията, а мостове между поколенията, не интригантство, не игри зад гърба на другаря си, а правилно поставяне на тази цел и консолидация за постигането на тази цел”. БСП София е постигнала „не задкулисните игри, не манипулациите”, а морален тон за обновление на БСП.
„Това бяха последните ми избори. Много ми се ще да не ги разглеждате като бягство. Не съм бягал. Нямам и намерение да бягам. Битки съм водил и ще продължавам да водя. Но трябва да се дават примери. Политическата отговорност се носи. Честният подход, откритостта, доверието в избирателите и всички вас ми дават основание да кажа – София има нужда от нов председател”, заяви Овчаров.
Той предложи до следващия пленум на Градския съвет да се изготви времеви график и механизъм за издигането на новия председател на Градския съвет. Избирането на новия председател може да стане в началото на следващата година, обясни той.

Не виждам себе си като следващия председател на Градския съвет на БСП,

каза общинският съветник в СОС Георги Кадиев.
Той беше категоричен, че няма да се кандидатира за председател  на социалистите в София и призова делегатите да не го номинират.
След като имаме оставка на Градския съвет, би трябвало да имаме и нов председател. За мен е по-добре кандидатът да е от дълго време в Градския съвет на БСП и да е по-добре познат, каза Кадиев. Той заяви, че трябва да се разширява палитрата в БСП, да има нови лица. Считам, че е хубаво да се приложи вътрешнопартиен избор. Това е най-лесният начин да избягаме от обвинения за манипулация на вота, каза Кадиев.
Той припомни кампанията за частичните местни избори и добави, че през цялото време е имал няколко цели, които е преследвал: БСП да има собствен кандидат; да покаже, че не е нужно да лъже избирателя с кандидат, който хем е БСП, хем не е; да се демонстрира, че БСП може малко по-малко да излиза от политическата изолация.
Ние в София успяхме да я разбием политическата изолация, заяви Кадиев.
„Предстои ни да продължаваме да развиваме движението в тази посока. Очевидно ни трябва обновление, нова кръв, отваряне към неправителстваните организации”, отбеляза левият политик.
Той предложи след всеки избор кандидатът на БСП да обикаля отново през районите и да казва поне едно "благодаря" на избирателите.

Проява на политическа зрялост ще бъде да не приемем оставката на Румен Овчаров,

наля масло в огъня Иван Луканов от организацията на БСП в район „Искър”.
Нямаме право да му забраняваме да си подава оставката, коментира Луканов. Дано успеем да съхраним, ако не партията, то нашата организация, заяви той.
Петър Междуречки обясни, че председателят си тръгва по морални подбуди и това ще даде началото на обновлението в партията.
Евгени Узунов коментира, че резултатите от изборите показват, че влиянието на партията намалява. „За да не бъдем дълъг период в позиция на натикани в ъгъла са нужни сериозни и решителни стъпки в следващите месеци”, каза Узунов и добави, че иначе някой ще избута БСП и ще заеме позициите й.
Ехото от Тройната коалиция ще тежи още на БСП, каза заместник-председателят на Градския съвет на БСП Мичо Райковски при представянето на анализа за резултатите от работата на Градския съвет на БСП в частичните местни избори.
В документа се посочва, че за изоставането на БСП на изборите има отговорност и ръководството на БСП. „Позволихме да бъдем пакетирани пред общия знаменател на корупцията. БСП бе поставена в положение под обсада и кръгова отбрана.

Скандалите доведоха до ерозиране на фундамента на БСП”,

се казва още в документа. „Реална политическа алтернатива освен БСП, не само в лявото пространство, няма. Ако не се предприемат реални действия, можем да изпуснем ситуацията за много време напред. БСП загуби във всички избори, включително и в такива крепости като Враца. Политическата обстановка не предполага нищо добри за БСП”, се казва още в документа.
БСП не е в добра кондиция. Мерим се по-най-малко изоставане от първите.
Отдавна вече е мит, че пенсионерите гласуват за БСП. Не е вярно и това, че избирателите ни са с ниско образование, посочи Райковски.
БСП явно е в криза - от години се занимава със себе си и забравя, че хората очакват много от нас. В някаква степен вървим уверено по пътя на СДС, каза Райковски. По думите му БСП воюва със себе си. Социалистите са обезверени и има отлив на симпатизанти, каза още той.
БСП не е за решаване на личните въпроси на ръководните й кадри. БСП няма от какво да се срамува. Ако има виновни, да си понесат отговорността. БСП трябва да е в активна позиция, каза той.
По повод проведената кампания за частичните местни избори Райковски каза, че най-много средства в кампанията на Георги Кадиев са изразходвани за медийното отразяване. Общата сума изразходвани средства в кампанията е 285 000 лв. 206 000 лв. от тях са отделени за медиите, а за провеждане на социологическо проучване са изразходвани 4500 лв.
Средствата за нормалното провеждане на кампании се увеличават затова Изпълнителното бюро трябва да разпределя държавната субсидия в страната като те трябва да се разпределят според броя на избирателите за БСП, поиска Кадиев.

Прочети още...

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ КИСЕЛОВА: СКАНДАЛЪТ С МЕЧ Е С ЦЕЛ ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ И НЯМА ДА Е ПОСЛЕДЕН КИСЕЛОВА ЗА ЗАПЛАХИТЕ НА ВАСИЛЕВ: ЩЕ ПРЕГЛЪТНА ЛИЧНИТЕ ОБИДИ, НО НЕ И УРОНВАНЕТО НА ПРЕСТИЖА НА НС КОНГРЕСЪТ НА БСП СЕ СЪБИРА, ЗА ДА ИЗБЕРЕ НОВИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СТОЛЕТНИЦАТА БОРИСОВ: ИСКАМ МФ ДА ИЗЯСНИ КОИ ДЪЛЖИМИ ЗА 2024 Г. РАЗХОДИ СА ЗАБАВЕНИ МИНИСТЪР ГУЦАНОВ ПОСЕТИ ЦЕНТЪРА ЗА НАСТАНЯВАНЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП ЗА ДЕЦА В СЕЛО ГАВРИЛ ГЕНОВО ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ: СОРОСОИДНИЯТ МОДЕЛ ПРИКЛЮЧВА В СВЕТА, ПРИКЛЮЧВА В БЪЛГАРИЯ! СРЕЩУ ВСЯКА ЛЪЖА ЩЕ ВАДЯ ИСТИНАТА, КАКВАТО Е ПЕЕВСКИ: ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА СЕ ЗАЕМЕ С ПЛАН ЗА ПОДКРЕПА НА ПРОИЗВОДСТВАТА, ПОСТРАДАЛИ ОТ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА

Денят в снимки

Роден е Дъстин Хофман, един от най-изтъкнатите актьори на американското кино от края на XX век Още снимки »
Времето от Termo.bg
Time: 0.477 sec
Memory: 5.38 Mb
Peak memory: 5.71 Mb
Total SQL queries: 124
Total SQL time: 0.446 sec
Slowest SQL query time: 0.175 sec
Slowest SQL query:
SELECT 
								a.ID,		
								a.option_list_image,
								a.option_full_image,