КАДИЕВ ОБЕЩА ДА ПРОМЕНИ СОФИЯ, ДОКАТО ФАНДЪКОВА САМО ПОЗНАВА ПРОБЛЕМИТЕ

Накратко: КАДИЕВ ОБЕЩА ДА ПРОМЕНИ СОФИЯ, ДОКАТО ФАНДЪКОВА САМО ПОЗНАВА ПРОБЛЕМИТЕ
Снимка: bnews. bg Кандидатите на ГЕРБ и БСП за кмет на София Йорданка Фандъкова и Георги Кадиев проведоха първия и единствен телевизионен дебат преди изборите в неделя

Кандидатът на БСП ще се бори с кучетата и „котаците” около общината, докато неговият противник ще работи с гражданското общество

Bulgaria News | 11.11.2009 20:08
"Аз искам градът да изглежда различно след две години. Буквално хората като погледнат през прозореца да видят дали ще е градинката, бордюрите, дали ще е тротоара, дали ще е спортната площадка", каза кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев. Той заедно с представителя на ГЕРБ Йорданка Фандъкова участва в предизборно студио по бТВ.

"Ако успея да махна кучетата от улиците и "котараците" от общината, за мен това е достатъчно за тези две години",

каза Кадиев и уточни, че кучетата могат да бъдат сложени в приюти, както предвижда Законът за защита на животните, а отговорността за това е на общината. С "котараците", дето се въртят около общината и лапат, колкото могат, е малко по-различна работата, отбеляза кандидатът на социалистите.
Той разделя проблемите на града в три сектора: транспорт и придвижване е първият, който включва и паркинги, и метро, и градски транспорт. Вторият сектор е чистотата с всичко около нея - завода за боклук и кучетата по улиците. Третият сектор е свободното време, което включва и културата, и спорта, и заниманията за деца, и увеселителните паркове.
„Проблемите на София са известни, те се виждат. Аз работя в Столична община в екипа на кмета Борисов почти 4 години. За мен е важно, че програмата, която аз предлагам, е работеща", каза Йорданка Фандъкова. Тя обясни, че част от проектите, които са заложени в нея, вече се реализират, има и конкретни резултати: метрото, и построените над 25 детски градини, детски площадки, оборудвани отделения на болници и т.н.

"Залагам на европейското развитие на града с въвеждането на нови политики предимно по отношение на екологията:

София - зелен град, акцент върху образованието и културата като ресурс, а не просто като социална дейност, защото това са дейностите, които наистина ще изведат и града ни, и страната ни напред", допълни Фандъкова. Тязалага и на развитие на културно-историческото наследство, на развитието изобщо на ресурсите на града. "Залагам изключително много на работата с гражданите, а не само за тях, така че стилът, който предлагам е съвместна работа с граждански организации, бизнес организации, синдикати. Ще синтезирам - продължаване на откритото управление на София, което сме започнали, и искам доверието на софиянци, за да го продължим", каза Фандъкова.
Тя отбеляза, че основният проблем на града в последните години е точно това противопоставяне - между държава и столица. Кадиев обаче отрече това. Според него държавата е подпомагала софийската община, но по думите му тя повече не е можела да си позволи, защото е трябвало да лиши другите общини. Според кандидата на БСП не е правилно обещанието на премиера 50% от данъците на софиянци да се връщат в общината. "Аз нямам лоши отношения с Бойко Борисов. Две години съм седял на първия ред в общинския съвет. 2007 г. предложих лично промяна в данъците, която донесе между 50 и 70 млн. лв на София, които да ги изхарчи кметът на София", каза Кадиев.
От своя страна Йорданка Фандъкова отбеляза, че се радва, когато получава подкрепата на премиера. Не само ще се радвам, аз ще искам тази подкрепа, защото да получиш подкрепата на премиера за града е изключително важно, каза кандидатката на ГЕРБ, която е подкрепена от Синята коалиция и "Атака".

Прочети още...

БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА ИСКА КАСИРАНЕ НА ВОТА И ВРЪЩАНЕ НА ПРАВОМОЩИЯТА НА ПРЕЗИДЕНТА - ТАКА, КАКТО ГИ Е ГЛАСУВАЛО ВНС ПРЕДИ 33 ГОДИНИ  ПРЕМИЕРЪТ ГЛАВЧЕВ: АЗ ЛИЧНО НЕ БИХ ПОИСКАЛ ОСТАВКАТА НА МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ МИНИСТЪР ИЛКОВ: В 26% ОТ ПОЛУЧЕНИТЕ СИГНАЛИ ЗА КУПУВАНЕ И ПРОДАВАНЕ НА ГЛАСОВЕ СЕ ВИЗИРАТ ЛИЦА, СВЪРЗАНИ С ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ  ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ: ДЕВЕТ МЕСЕЦА КАТО ПАЛЕТА КИКИ, НИКИ-МИКИ, АСЕНКАТА И НАСЕТО ГОЛЕМИЯ ИЗПИХА В КАБИНЕТА МИ ЛИТРИ ТУРСКО КАФЕ, А ДНЕС ЗА СЕБЕ СИ СЛУШАМ ТОВА, КОЕТО ТЕ ГОВОРЕХА ЗА БОРИСОВ ПРОФ. ПЛАМЕН КИРОВ: САМО ПРЕЗИДЕНТЪТ ИЛИ МИНИМУМ 48 НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ МОГАТ ДА СЕЗИРАТ КС ЗА КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ  ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ: ГЕРБ НЯМА ДА ПОДКРЕПИ ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ПП-ДБ ЗА "САНИТАРЕН КОРДОН" ОКОЛО ПАРТИЯТА НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ. ТОВА Е ПОЛИТИЧЕСКИ ИНФАНТИЛИЗЪМ  ПП-ДБ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАТ КЪМ ИНИЦИАТИВАТА НА ИТН ЗА ИЗЧИСТВАНЕ НА ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ ОТ „МЪРТВИ ДУШИ"

Коментари и мнения

Напиши коментар

* Вашето име:
* Коментар по темата:
* Моля въведете кода от картинката:

* Задължителни полета

Денят в снимки

Роден е Дъстин Хофман, един от най-изтъкнатите актьори на американското кино от края на XX век Още снимки »
Времето от Termo.bg
Time: 0.542 sec
Memory: 5.37 Mb
Peak memory: 5.71 Mb
Total SQL queries: 124
Total SQL time: 0.502 sec
Slowest SQL query time: 0.201 sec
Slowest SQL query:
SELECT 
									a.ID,
									a.publish as date,
									am.enabled,