СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ПРЕЗИДЕНТЪТ НЕ ПРОСТО НЕ УКОРИ КИРИЛ ПЕТКОВ, НО МУ ПОВЕРИ СЪЗДАВАНЕТО НА ПРЕЗИДЕНТСКАТА ПАТИЯ. ТОВА, АКО НЕ Е ПОВОД ЗА ОСТАВКА, ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!

Когато назначават министри и заместник-министри в редовно правителство, МВР и ДАНС проучват кандидатите, викат ги на разговори, проверяват заявените от тях факти.
Защо никой не е проверил твърдението на Кирил Петков, че към 11 май вече не е с двойно гражданство? Президентът Радев е генерал от армията - знае колко е важно да се спазва Устава и какви тежки последици има за прегрешилите. Защо се е доверил на кандидата за министър? Румен Радев какъв е - един наивник на средна възраст или арогантен тип, който си въобразява, че всичко му е позволено?
Президентът Радев знаеше, че има проблем с отказа от канадско гражданство на Кирил Петков. И какво стори той? Излезе публично и с инфантилен патос отсече: аз го попитах и той ми отговори, че носи България в сърцето си! Хайде тогава, раздавайте българското гражданство на всеки македонец или молдованец, който застане пред президентството и заяви: “Аз нося България в сърцето си!”
Президентът Радев е виновен, че в обществото се създаде впечатление - ако си закрилян от президента, чудо голямо като не си спазил Конституцията; тя, и без друго, е остаряла и не заслужава да бъде спазвана. Променете я, тогава, но я спазвайте до промяната.
“Всенародните въстания” напомпаха като гуми на фадро̀ма самочувствието на президента Радев и затвърдиха у него усещането за вседозволенность, както казват в родината на КГБ-генерал Решетников.
Президентът Радев не просто не укорѝ Кирил Петков, но му поверѝ създаването на президентската партия.
Всичко това, ако не е повод за оставка, здраве му кажѝ!