ГЕОРГИ КАДИЕВ: БОЙКО, ДАЙ ДА СЕ РАЗБЕРЕМ ПО МЪЖКИ

Кандидатът на БСП за кмет на София продължава с фронталните атаки срещу премиера, вместо да се съсредоточи срещу основния си конкурент - Йорданка Фандъкова
Bulgaria news | 26.10.2009 18:07Червеното юпи на столичните социалисти Георги Кадиев даде ясна заявка, че кампанията си за местните избори ще води като опит за разграничаване от премиера Бойко Борисов отколкото да предлага идеи за реформиране на управлението на столицата или да оборва идеите на кандидата на ГЕРБ – Йорданка Фандъкова.
„Ако Бойко Борисов има някакви претенции към мен – да стане и да ги каже”,
призова кандидатът на социалистите, при представяне на програмата си в неслучайно избраната бирария „При кмета”.
Верен на заветите за добрия ученик Кадиев отбеляза, че две години е стоял срещу кмета Бойко Борисов на първия ред в Столична община като съветник.
„Не мисля, че има каквато и да е причина да се оплаче от моето поведение. Включително и това, че 2007 г. аз му оправих данъците в София, с което му дойдоха 50 млн. лв. да харчи повече той като кмет, а не на аз”, похвали се Кадиев.
„Ако той иска да влиза в конфронтация - окей, но мисля, че нормалното поведение в тази ситуация в полза на държавата и на София е нормално сътрудничество”, каза кандидатът за кмет на социалистите при представяне на своята визия за София под мотото „Смелост за промяна”.
Първото нещо, което ще направя, ако спечеля изборите, е да сложа максимална цена на таксиметровите услуги,
обеща Кадиев. Тази негова идея се родила след като платил близо 5,20 лв. за половин километър. „Максималната цена ще бъде определена съвместно с таксиметровите шофьори”, обеща Кадиев. Тя ще бъде за превоз на километър. Кадиев обясни, че лично на него скоро му се е случило да му искат 8 лв. на километър. За съжаление кандидатът на социалистите засега не смята да иска от шофьорите да бъдат любезни или поне да могат да завържат нормален разговор на английски език с посещаващите София чужди туристи.
Кадиев не пропусна обаче да припомни, че проблемът с завода за битови отпадъци отдавна е трябвало да бъде решен от Бойко Борисов.
Той ще има капацитета да обработва 25% от отпадъците на София. За останалите 75% ще трябва да се мисли друго решение, чрез изграждане на втори завод или въвеждане на нова система.
Кадиев посочи, че сега таксата смет се определя само от квадратурата на жилището, а справедливото отношение е да се плаща на база на изхвърлените отпадъци. Той предлага да се въведе система, при която столичани да си купуват пликове с бандерол от общината и само в тях да изхвърлят боклука. По думите му, така таксата смет, на практика, ще бъде с цената на плика.
Така, колкото повече отпадъци имат те, толкова повече ще трябва да плащат за пликове.
Георги Кадиев не пропусна и обяви, че
ако спечели изборите за кмет, ще има всяка седмица по два часа за прием на столичани.
Срещите ще се провеждат „При кмета”, за да се гарантира максимален открит достъп.
Георги Кадиев не пропусна и обяви, че
ако спечели изборите за кмет, ще има всяка седмица по два часа за прием на столичани.
Срещите ще се провеждат „При кмета”, за да се гарантира максимален открит достъп.
Такива малки и дребни нещица ще бъдат част от първите решения, които ще взема, ако софиянци ми дадат доверие, обеща Кадиев.

Роден е Дъстин Хофман, един от най-изтъкнатите актьори на американското кино от края на XX век
Коментари и мнения
Напиши коментар