ПУСНАХА ОТ АРЕСТА АХМЕД БАШЕВ

Той дори е успял да упражни правото си на глас
Bulgaria-news | 03.11.2019 19:39Нa първия тур Бaшeв ocтaнa трeти в нaдпрeвaрaтa. Тoй бeшe кмeт нa oбщинa Гърмeн дълги гoдини, cлeд тoвa зa крaткo и дeпутaт. Прeди гoдини Aхмeд Бaшeв бeшe aрecтувaн пo oбвинeниe зa рaдикaлeн иcлям.
Задържането на Ахмед Башев беше потвърдено по-рано през деня от главния прокурор Сотир Цацаров. "Потвърждаваме, че е за купуване на гласове, потвърждаваме, че е за усилено купуване на гласове в полза на единия от кандидатите и мисля, че в днешния ден не можем да кажем малко в повече, дори много в повече", каза Цацаров.
Хората в Гърмен коментираха, че през последните няколко дни усилено се е говори за търговия с гласове. А тарифата скачала драстично с наближаването на балотажа. "Толкова се промениха нещата. Тръгнаха от 50 лв. чак до 300 се говори, което може да има. Аз не съм бил свидетел на купуване на гласове, но за да се говори нещо значи го има", коментира Владимир Донков.
Полицейското присъствие в Гърмен през целия ден остана засилено, не само около изборните секции, а в цялата община и селата в района.