БОРИСЛАВ КОСТУРКОВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ: НЕ МОЖЕ И НЕ БИВА ЕДИН СУПЕРГОЛЯМ СПОРТИСТ, ЕДНА НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ ДА ИМА ТАКОВА ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЖУРНАЛИСТИ. НЕОБХОДИМО Е ПОНЕ МАЛКО УВАЖЕНИЕ!
Реакцията е провокирана от небрежното отношение на спортиста, посрещнат от журналисти на летище София
Bulgaria-news | 27.01.2018 18:47Предполагам, че няма приятел на спорта в България, който да не се радва от сърце на успехите на Григор Димитров, да не му «стиска палци» при неговите драматични мачове.
Аз също, като «обременен, » от тениса още от детските си години, следя с голямо вълнение всяка негова проява от ТВ-екрана и «на живо» в София. След страхотната му победа на турнира АТП Мастърс в Лондон и третото място в световната ранглиста за 2017 г., дори ги окачествих като «най-големия успех на българския спорт досега» в броя на в. «Меридиан мач от 21 ноември 2017 г. Радвах се и сега на победите му в Мелбърн, особено на тази над Кириос (Авл.)
Затова и останах разочарован от неговото поведение вчера (петък) към журналисти при кацането му на аерогара София. Модераторката на bTV обяви гордо, че Григор е дал изявление само пред техния екип. Какво се оказа?! Гришо дори не се спря пред камерата. Горкият репортер и операторът подтичваха край него и задъхано му задаваха въпроси, а нашият тенисист с бързи крачки се шмугна в очакващата го лимузина. За къде се беше толкова разбързал ? Промълви нещо шаблонно от рода: „В България всичко ми харесва, дори слънцето ....” Твърде оскъдно е обаче януарското ни слънце на фона на летния Мелбърн и надали това беше най-важното в случая?!
Не може и не бива един суперголям спортист, една национална гордост да има такова отношение към журналисти, при това български, при това не „папараци”. Необходимо е поне малко уважение! ТВ-екипът е мръзнал да го чака на летището, да бъде пръв, модераторката анонсира „ексклузивното” изявление. Всички ТВ-зрители с удоволствие щяха да посрещнат всяка негова смислена дума.
По време на работата ми в Германия в края на 90-те и началото на ХХІ век съм отразявал и мъжките турнири на АТП в Хамбург и „Мастърс” в Хановер и силните дамски WTA в Берлин. И най-големите „звезди” тогава: Сампрас, Агаси, Кафелников, току-що появилият се Федерер, да не говорим за Щефи Граф, Сабатини, Аранча Санчес, Енан и Клайстърз, и др. с уважение и след пресконференциите спираха пред мен- журналиста от малка и неизвестна поне в мъжкия тенис (Гришо го нямаше още) България, отговаряха внимателно на допълнителните ми въпроси, даваха ми автографи и пожелания към български медии. Тогава още нямаше или не се спазваха поне излишните „драконовски” ограничения на автографи за журналисти.
Това поведение на големите в тениса към медиите следва да спазва и Григор. Защото той е наистина голям и съизмерим с тези „звезди”. Така ще се радва на още по-голяма любов от всички – любов, която наистина заслужава. Все пак има и хора в екипа, които следва да го посъветват и в тази насока.
Фейсбук