ПЕТКО БОЧАРОВ НА 96 ГОДИНИ: НЕ ВЯРВАМ ДА СЪМ НА ТОЛКОВА

Доайенът на родната журналистика направи отклонение към злободневната тема „Ние, днес и утре“ и заяви, че досега отечеството ни не е изживявало толкова съдбоносни времена
Bulgaria-news | 20.02.2015 15:41Петко Бочаров отбеляза вчера своя 96-и рожден ден в Кемпински Хотел Маринела София. Тържеството на доайена на българската журналистика организираха от Сдружение „България си ти!“, той е почетен член на организацията.
Вечерта премина с много музика и добро настроение. Рожденикът бе жизнерадостен и не скри вълненията си пред гостите.
„Преди всичко много Ви благодаря, че сте тук, Вашето присъствие е много ценно признание. Преди години, когато ме тресеше неувереността че не мога да направя каквото съм намислил, Ви приветствах, че сте дошли да прочетете моята първа мемоарна книга и тя беше наистина успех. Сега вече няма книга, има дата. И този наш да го нарека „купон“ е по случай една дата, датата на моето рождение – 96 години. Боже, Боже! Ама не вярвам да съм на толкова, честно Ви казвам“, поздрави гостите Петко Бочаров.
Доайенът на родната журналистика направи и отклонение към злободневната тема „Ние, днес и утре“. По думите му никога от Санстефанския договор досега отечеството ни не е изживявало времена толкова на кантар, съдбоносни времена, като днешните. „Пропастта е на една ръка разстояние и много лесно ако някои ни бутне можем да отидем в пропастта. А отидем ли там, България няма да я има. Знам че се изсилвам, но това е истина. България ще изчезне от географската карта, няма да я има, ако отидем в пропастта. Много са кандидатите които са готови да ни бутнат“, заяви той.
По повод рождения си ден отбеляза: „Между другото моята рождена дата е свързана с две дати, които са с много голямо отрицание за България. Едната дата е, че на 19 февруари е подписан Ньойският договор, другата е обесването на Левски. Покрай тези две лоши дати аз съм оптимистът Петко Бочаров“.
Празникът му уважиха близки, приятели и колеги. До него бяха внукът му, който също се казва Петко Бочаров, и синът му, както и любимата му Дорчето. Председателят на Сдружение „България си ти!“ зарадва рожденика с писалка със златен писец. Той го изненада и с торта във формата на телевизор с неговия лик на екрана. А талантливите изпълнители, които също са част от семейството на „България си ти!“ – Маги Джанаварова, Весела Бонева, Адриана Никола – Печенката, Васил Петров, Бобо, Васко Иванов – Декстър го поздравиха с песни.
Сред гостите бе и голямата актриса, която навърши 93 г. наскоро - Стоянка Мутафова. На тържеството дойдоха и Иван Гарелов, Ники Кънчев, Петя Стефанова, Светослав Иванов, Спас Кьосев, Н.Пр. Лйерка Алайбег, Цветанка Ризова, Сашо Диков, Радосвет Радев, Тома Томов, Калин Сърменов и още много други. Уважиха го и председателят на 36-то Народното събрание – Александър Йорданов и на 38-то Народно събрание – Йордан Соколов, министър-председателят в 81-то (служебно) правителство Ренета Инджова.