СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА ЗА МАРТИН КАРБОВСКИ: ТОЙ Е ЯВЛЕНИЕ. ИЗПИТВАМ РЕСПЕКТ КЪМ НЕГО И НЕ СЕ КОЛЕБАЯ ДА ГО КАЖА

Накратко: СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА ЗА МАРТИН КАРБОВСКИ: ТОЙ Е ЯВЛЕНИЕ. ИЗПИТВАМ РЕСПЕКТ КЪМ НЕГО И НЕ СЕ КОЛЕБАЯ ДА ГО КАЖА
Снимка:

Интервюирал ме е 2 пъти - веднъж в студиото и веднъж по видео-връзка от Лондон.

Bulgaria-news | 29.01.2026 08:27
 Аз съм репортерка, не правя “общовойскови” интервюта, както ги наричаме в гилдията. Разговявам по актуални въпроси, кратко и директно.
Защо го казвам? Заради дългите интервюта на Явор Дачков, Галя Прокопиева и Мартин Карбовски. Те са използвали случая да седнат срещу Бойко Борисов и да го разговорят по целия конспект. Гледах отделни откъси. Интересни са, забавни, поучителни; водещите са пълноценни събеседници, а не дръжки на микрофони; всеки от тях има богата медийна биография, личност е сам по себе си …
Гледам, че някакви самонадеяни многознайковци са ѐмнали Мартин Карбовски. Защо не питал 1.,2.,3. Ама тези въпроси бяха задавани години наред, бе, BIRDe. Бойко Борисов е отговарял, прокурори са обяснявали, политици са се пенявили, знайни и незнайни журналисти са се упражнявали. Какво още да се предъвква?!
Мартин Карбовски е знаков журналист. Професионалист. Умее да предразполага събеседниците си. Да изкарва от тях емоция. Съгласни или несъгласни с него - няма значение. Той е явление.
Като всички нас има своите добри и лоши моменти, симпатии и антипатии, заблуди и пристрастия, вътрешни терзания. Някак ми е смешно и нелепо да му се преподават уроци, при положение, че той самият е университет по журналистика.
С Мартин Карбовски не сме приятели, дори по едно кафе не сме изпили заедно, имало е случаи, в които ме е втрисало от коментарите му- агресивни дори за моите представи, някои направо са ме отблъсквали ... Интервюирал ме е 2 пъти - веднъж в студиото и веднъж по видео-връзка от Лондон. Изпитвам респект към него и не се колебая да го кажа. Е, ясно е, журналистите сме обичайните и любими боксови круши. Така да бъде. Истинският професионалист не лъкатуши според желанията на аудиторията. Дава й познания и анализи, заявява позицията си и плаща цената за дързостта, не се опитва да й се харесва и подмазва.
The function of good journalism is to take information and add value to it
John Chancellor
Благодаря за вниманието.

Соня Колтуклиева

Прочети още...

СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: РЕПРЕСИЯТА СРЕЩУ МЕН И ПИК ЗАПОЧНА! НЕ НИ ДОПУСНАХА ДО ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ЗА ИЗЯВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА ВЕСЕЛИН СТАМЕНОВ ЗА ПОЯВАТА НА ФИЛИП БУКОВ В КЛИПА НА НЗОК: ПРОТЕСТЪТ НЕ Е ЕПИЗОД. ГРАЖДАНСКАТА ПОЗИЦИЯ НЕ Е ВРЕМЕННА РОЛЯ. ДОВЕРИЕТО НЕ СЕ ВКЛЮЧВА И ИЗКЛЮЧВА СПОРЕД АНГАЖИМЕНТА НИКОЛАЙ ПОПОВ: ОТ РАЗЛИЧНИ ИЗТОЧНИЦИ НАУЧАВАМ, ЧЕ ПО НАСТОЯВАНЕ НА Г-ЖА ЦВЕТАНКА РИЗОВА НЕ СЪМ БИЛ ДОПУСКАН ДО УЧАСТИЕ В ПРЕДАВАНИЯ НА БТВ ВАСИЛ ПЕТЕВ: БАРЕКОВ ПИШЕ ГЛУПОСТИ СРЕЩУ СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА, НО НЕ СМЕЕ ДА Й СПОМЕНЕ ИМЕТО, ЗАЩОТО ЗНАЕ, ЧЕ ТЯ ПОСЛЕ ЩЕ МУ СКЪСА ГЪЗА СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ЯВОР ДАЧКОВ, В ИНТЕРВЮТО С БОЙКО БОРИСОВ, ТИРАЖИРА АБСОЛЮТЕН ФЕЙК – НЯМА ПРОУЧВАНЕ, КОЕТО ДА ДАВА НА РУМЕН РАДЕВ 80 - 100 МАНДАТА СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ЦЪНЦАРОВА МОЖЕ ДА ЗАМЕНИ БОРИСЛАВОВА В ППДБ, ТАМАН ВСИЧКО ДА СИ ДОЙДЕ НА МЯСТО СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА СЪС СЪВЕТ КЪМ ИВО ПРОКОПИЕВ: НАПРАВИ СИ ТЕЛЕВИЗИЯ!

Денят в снимки

Роден е Дъстин Хофман, един от най-изтъкнатите актьори на американското кино от края на XX век Още снимки »
Времето от Termo.bg
Time: 0.240 sec
Memory: 5.37 Mb
Peak memory: 5.70 Mb
Total SQL queries: 124
Total SQL time: 0.215 sec
Slowest SQL query time: 0.186 sec
Slowest SQL query:
SELECT 
									a.ID,
									a.publish as date,
									am.enabled,