ЦЕНКО ЧОКОВ: СНИМА МЕ ОХРАНАТА НА ГЕШЕВ
Бившият кмет на Галиче заснет в столичен ресторант по време на домашния си арест твърди, че се отбил само, за да си вземе храна
Bulgaria-news | 19.12.2018 11:48„Чаках да ми се донесе храна, смятам, че нищо престъпно не съм направил. Смятам, че като имам разрешение да изляза, имам и право на храна. Поради това, че ми беше паднала кръвната захар, трябваше по най-бързия начин да хапна”, уточни Чоков. Той разказа още, че снимащите повикали полиция, проверили го и след това с повечето поръчана храна се прибрал вкъщи.
Съпругата първо заяви, че Чоков имал разрешение да излезе и на път от зъболекаря седнал да си купи храна. Малко след това купуването на храна се превърна в коледен купон. "Бил е няколко минути там, не часове", каза Нелова и веднага допълни, че полицаите го били задържали в заведението докато му проверят документите.
Нелова коментира, че мъжът ѝ има диабет, което изисква специална диета. "Той има разрешение да излезе, има медицински документ. Той излиза постоянно да ходи на доктори. Миналата седмицата му отстраниха полипи от дебелото черво”, каза Нелова пред bTV. Информацията, че на снимката до него е охранител на семейство Чокови тя коментира така: „Нашето семейство няма охрана, не се нуждаем от охрана”.