ОБВИНЯВАТ 15-ГОДИШНИЯ, НАМУШКАЛ ВРЪСТНИК, В ОПИТ ЗА УМИШЛЕНО УБИЙСТВО

Нападателят се похвалил с извършеното пред приятели, записали го на видео
Bulgaria-news | 27.07.2018 11:40Софийски градски съд разследва нападението над намушканото 16-годишно дете в столичния квартал "Надежда". Предстои по-късно днес на 15-годишния нападател да бъде повдигнато обвинение за опит за умишлено убийство. Това заяви в ефира на bTV говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
Пострадалият Християн и нападателят му се срещат във входа на бл. 326 в кв. "Надежда", където става спречкването: Бута ме нещо такова и аз само като викам, викам: Ей, като съм ви такова.., значи... Ей така го вадя (ножа, бел. ред.), ей така ми беше тука вътре. Вадя го. Баам! И така... Баам, баам, баам и ги направих на нищо.
Разследващите са иззели телефона, с който е било записано признанието на нападателя.
След инцидента, минаващ случайно в района полицай, задържал нападателя. Междувременно съседка оказвала първа помощ на жертвата, а децата ѝ се обадили на 112, съобщава bTV. Нападателят е задържан за 24 часа, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Все още не знаем какво е съдържанието на този пост в интернет, които е провокирал нападението, посочи Арнаудова. "Разпитани са съученици на децата. Касае се за пост с неприлична съдържание", допълни тя.