МАНОЛ ПЕЙКОВ: ПЛОВДИВ 2019 Е ПЪЛНО ФИАСКО
Един от хората ангажирани с кандидатурата на града прави горчив преглед на съмнителната реализация на добре замислените идеи
Bulgaria-news | 23.12.2018 10:04Зная, че е тъжно, зная, че е тежко, и също така зная, че точно сега не е най-подходящият момент. Но все някой, някога, някъде трябва да го каже: Пловдив 2019 е пълно фиаско. Ще кажете: чакай, още нищо не сме видели, събитията тепърва предстоят. Ала Пловдив 2019 не е сбор от събития. Пловдив 2019 е идея. И тази идея се провали – в почти всички свои измерения. По време на събеседването на презентационния екип на Пловдив (от който бях част) с журито през 2019, един от най-важните въпроси, който ни зададоха беше следният: "Представете си, че сте спечелили титлата "Европейска културна столица 2019". Кое е най-важното нещо, което искате да се случи на града ви през тази година?". Понеже беше отправен към всички ни, а трябваше да отговори само един, взех думата аз. "Най-важното за мен е как ще се събудим на 1 януари 2020", отвърнах. "Дали ще имаме чувството, че живеем в по-хубав, по-смислен, по-компетентен, по-самоуважаващ се град."
Прочети пълния текст