ЧОВЕЧЕ, ПОЗНАЙ СЕБЕ СИ!
Книгите за самопознание ни помагат в лутането между вина и прошка, в търсенето на печеливша стратегия в живота и за преодоляване на вътрешните бариери, които ни спират по пътя към успеха
Bulgaria News | 23.01.2011 14:33Човечеството като че ли има масов проблем с паметта. Поколения мъдреци, философи и психолози търсят отговори на въпросите „Кой съм аз? Откъде идвам? Защо съм тук?”, но това сякаш никога не е достатъчно и всеки век ражда нови мислители, които отново и отново ровят в тези вечни теми. А може би абсолютни отговори изобщо няма, защото човечеството върви по еволюционната си спирала, хората се променят и разбирането на човешката природа също. В кризисни времена по инстинкт търсим помощ от мъдреците в обществото, нужни са ни духовно просветление, критично мислене и морални сили, за да не попаднем в капана на отчуждението и антисоциалните импулси. Много често обиди и враждебност, стаени с десетилетия и уж замразени във времето избухват точно в трудни моменти, защото са базирани на представи за онова, което някой някога е бил и този образ е останал неизменен, въпреки настъпилите по-късно в човека промени. Но всички правим грешки и имаме нужда от прошка, защото развитието не спира от раждането до смъртта и всички живеем в процес на постоянна личностна промяна. И затова книгите за самопознание могат да ни бъдат само от полза в лутането между вина и прошка, в преодоляване на пречките по пътя и в търсене на отговор на въпроса ”Какво аз сам мога да направя в тези тревожни времена?”
Прочети пълния текст