ЯВОР ДАЧКОВ ЗА ВЕЛИСЛАВ МИНЕКОВ: ПОЛУДЯЛ ЧОВЕК, КОЙТО СЕ РАЗПАДА ОТ НАРЦИСТИЧНА ТРАВМА, КЛОУН НА СЕБЕ СИ, ЛОШО ИЗДАНИЕ НА ВЕЖДИ РАШИДОВ, В КОГОТО СЕ Е ПРЕВЪРНАЛ

Слави Минеков е чудесен и нормален. Почтен и сърцат човек, който винаги ще се притече на помощ. Културен, с великолепно и тънко чувство за хумор и с вкус. Прекрасен събеседник и приятел. И успешен международен скулптор.
Знам това от 25 години. Не веднъж ми е помагал.
Бесът на политиката, суетата и властта го помете и сега имаме това, което гледах по БНТ на повторение от безсъние.
Полудял човек, който се разпада в ефир от нарцистична травма, породена от вманиаченото му желание да бъде чут и да бъде прав.
Клоун на себе си.
Лошо издание на Вежди Рашидов в когото се е превърнал след дългогодишна безсмислена лична борба.
Не знам кой е излъгал Славето, че има власт (за два месеца), та се излива като изобличителен водопад всеки ден, че и ни посрамва обилно, всички негови приятели, които го обичаме.
Сигурен съм, че няма ни един, който да не го гледа с неудобство. Това щеше да е малка щета, ако ставаше дума за тесния ни приятелски кръг.
Но когато на неговия и общ фон Борисов блести със здравомислие, контролиран нарцисизъм, пресметлива простотия и природна интелигентност, е проблем от гледна точка на общите ни 100 годишни усилия да изчегъртаме ГЕРБ от властта.
Помня, че в първото си служебно правителство Радев забрани на министрите си да уволняват гербаджиите. Сега е добре да забрани на министрите си Бойко Рашков и проф. Минеков да говорят, защото публичното им поведение заличава цялата същинска работа по изчегъртването на ГЕРБ от властта. И плаши избирателите, които се стъписват от настъплението на нови идиоти, които искат да превземат крепостта от старите идиоти.
За моето поколение този бездарен филм е ту мач, както биха казали от офиса на херо мустафа, която командва парада по изчегъртването.
P.S. С Надя Обретенова работихме в Нова тв също преди около 25 години. Много добър и почтен журналист. Тя най-малко заслужаваше неадекватната агресия на проф. Минеков и се държа изключително хладнокръвно, възпитано и професионално. Аз щях да му лисна чашата с вода в лицето. С любов, разбира се.
* Коментар на журналиста Явор Дачков във Фейсбук.