ДЕСИСЛАВА БАРБУКОВА - КРАСИВА, ТАЛАНТЛИВА, ВДЪХНОВЯВАЩА

Една жена, всъщност може да бъде каквото си поиска и никой няма право да я спира в този неин полет, смята Дейзи Барбуков.
Bulgaria-news | 21.04.2021 14:40„Не зная колко от мечтите си съм осъществила – те непрекъснато са част от мен и непрекъснато се променят. Днес отново съм във Виена и най-накрая съм щастлива, че имам време да творя и да обръщам внимание на изкуството. А може би мечтите ми едва сега започват! Искам да творя, да намирам вдъхновение, да се срещна с нови артисти и култури, да чета за изкуство. Искам много да пътувам, за да намирам и черпя вдъхновение от нови места и култури. Чувствам се човек на света и мога да бъда добре навсякъде! За мен границите и ограничената територия отдавна нямат значение – ето, това е мечта, която съм сбъднала вече!“, казва Дейзи пред elle.bg.
„Моето най-голямо вдъхновение днес са 60-те и 70-те години - ярките цветове, хипи движението, поп арт, пъстрота, категоричност, свежест. Различно от сивото, което неминуемо ни заобикаля. Мисля, че най-важното нещо днес е да бъдем позитивни, а това без силни цветове е невъзможно.Ярките бои заразяват окото и съзнанието“, посочва още младата художничка.
„Красотата има различни страни и понятия, но жените трябва да могат да правят каквото искат и това да се подкрепя от обществото. Не да са смачкани по някакъв начин. Време е за бягство от стереотипите. Ето защо моите момичета плачат. Защото една жена, всъщност може да бъде каквото си поиска и никой няма право да я спира в този неин полет!“, смята Дейзи Барбуков.
Снимки: Личен архив
Десислава Барбукова е родена на 8 юли 1996 година в София. (По-голямата дъщеря на Весела и Димитър Барбукови). Още като ученичка в Национален учебен комплекс по Култура „Д-р Мария Монтесори”, по-известен като Италиански лицей Горна баня, проявява склонност към рисуване и участва в кръжоците по изобразително изкуство и иконопис.
През 2008 година се премества да живее във Виена, Австрия и продължава образованието си в престижното Vienna Internationale School, колеж към Мисията на ООН в австрийската столица. Там Десислава Барбукова е забелязана от учителя й по Изкуство Dr D.Pigrum, който акцентира върху нея, работят съвместно по усвояването на различни техники, а през 2013 година, тя се обучава за кратко в University of the Arts London.
Картините на Десислава са водещи при всички организирани до сега училищни изложби и експозиции, а нейните артбук в годините се съхраняват в училищната база данни на департамента по изкуство към колежа като образец.
В годината, в която тя приключва обучението си в Международното училище на Виена се случва и едно знаменателно събитие в артистичния й живот – един силен старт – самостоятелна изложба в Люксембург!
През 2015 година Десислава представя своя изложба в София, а удоволствието да я промотира се пада на Ставри Калинов – нейн гуру и артистичен покровител.
През есента на 2015 година Дейзи започва обучението си в Оксфорд по специалност „ПР, медия и комуникации“. Специализира същата специалност две години след това и в Ричмонд Юнивърсити Лондон, където е дипломиран бакалавър.
Десислава поддържа връзки с различни арт пространства в Англия, Люксембург и Виена и последните й работи бяха оценени и изложени в престижната галерия Щайнер Олд Таун Виена – едно от най-старите и очарователни пространства на австрийската столица.
Майката на Дейзи Барбуков – Весела Барбукова, не скри радостта и гордостта от проявата на дъщеря си: „Каква вечер Самостоятелна изложба на Дейзи Барбуков!
Не намирам думи! Благодаря ви приятели! Благодаря, че бяхте с Изкуството на детето ми! Аз не просто съм горда, ще се спукам от гордост! Всички вие бяхте с Дейзи, заринахте галерията с цветя, с положителни емоции, с красиво отношение, с позитивизъм и добри пожелания...
И да, Дейзи продаде половината си картини още на откриването! Това е важно не заради парите, а заради цената на подкрепата за един млад човек, подкрепа на любовта, на живота!
Поклон, приятели!“, написа тя във Фейсбук и каза едно огромно БЛАГОДАРЯ на всички допринесли по някакъв начин за изложбата.
Къде е изложбата?
Галерия и зала “Оборище 5”
София, ул. “Оборище” №5
Работно време:
20 април до 30 април от 12,30 до 18 ч.
неделя и понеделник - неработни дни